Ești programator? Listează-te astăzi pe BizTool.ro și noi scriem despre tine pe start-up.ro ca să ajungi mai ușor la clienți.

Astfel, pe lista celor mai populare job-uri ale momentului în IT se numără ingineri specializați în AI/Machine Learning, experți în securitate cibernetică și data scientists, pe lângă job-urile devenite deja populare, în anii anteriori, precum dezvoltatori care folosesc tehnologii C#, .NET, Java, Phython sau dezvoltatori de soluții Business Intelligence.

În anul 2019, se pune accent, poate mai mult decât oricând, pe fidelizarea oamenilor din companie, fiind încurajat dialogul permanent între membrii echipei și liderii acestora și, mai departe, între liderii echipelor și departamentul de HR.

Periodic, sunt completate chestionare pentru aflarea opiniei și sugestiilor celor din companie despre toate activitățile desfășurate de aceasta. Se acordă și mai mare importanță echilibrului dintre job și viață personală și oferirii mediului propice de lucru, astfel încât fiecare să se poată dezvolta din punct de vedere profesional și să fie mulțumit.

În acest sens, industria IT este foarte ofertantă, iar noile tehnologii utilizate în proiecte cât mai variate stimulează învățarea și dezvoltarea personală continuă.

Ce caută companiile de IT în 2019

Printre aptitudinile apreciate la oamenii care urmează să facă parte din companie se regăsesc cunoștințele și experiența de lucru în limbajele și tehnicile de programare, flexibilitatea și capacitatea de a se adapta la nevoile echipei, dedicarea demersului pentru a-și dezvolta potențialul în permanență, inițiativa de a susține propuneri argumentate și, bineînțeles, cunoașterea unei limbi de circulație internațională.

În ceea ce privește pozițiile deschise la EXE Software, în acest moment, se caută oameni în zona echipelor de Web Development (framework .Net), Sales și Business Analyst.

Ce oferă companiile de IT în 2019

Companiile de IT din România conștientizează importanța oferirii accesului la platforme de eLearning, participarea la training-uri de soft și hard skills, prezența la workshop-uri, suportul financiar pentru obținerea de certificări și cursuri gratuite de limbi străine la sediul firmei.

Întrucât diferența între un angajat stresat și unul relaxat este determinantă pentru succesul unei companii, în IT se menține interesul pentru oferirea unui spațiu generos recreării, activități sportive la birou, fructe proaspete în permanență, spații reamenajate în mod constant, încât să stimuleze productivitarea oamenilor, program de lucru flexibil, posibilitatea de a lucra remote și oferirea de zile suplimentare de concediu, acordate în raport cu vechimea în cadrul companiei.

„An de an, team building-ul este un eveniment căruia îi acordăm foarte multă importanță, întrucât ni se pare vital pentru a ne cunoaște reciproc mai bine, a întări spiritul de echipă și sentimentul de apartenență la un grup solid, de a spori încrederea și de a stimula fiecare persoană în a-și scrie propria poveste de succes. Unul dintre cele mai reușite team building-uri din compania noastră a fost la mare, unde am organizat o competiție între echipe cu probe distractive, am construit o barcă folosind materiale improvizate și am încheiat week-end-ul cu un foc de tabără pe plajă și printr-un «Pirate party»”, a declarat Karina Tătui, Human Resources Manager al EXE Software.