La cât de des citim știri despre companii tech și startup-uri, te-ai gândi că oamenii de IT se găsesc la fiecare colț de stradă. Lucrurile nu stau chiar așa. Astfel, industria IT se confruntă chiar cu un deficit de personal, iar companiile se bat pe angajați buni. Așa că unele dintre cele mai mari nume din industrie au decis chiar să mai lase din pretenții pentru a se asigura că au oameni care să umple joburile din IT pe care le au.

De exemplu, în ceea ce privește țara noastră, până în 2020 ar fi nevoie ca la noi să existe aproximativ 300.000 de specialiști în domeniul tech. Acum, numărul lor este undeva la jumătate.

Recent, cei de la Glassdoor, o platformă de joburi activă la nivel mondial, au dat publicității o listă de câțiva angajatori care au decis să nu le mai ceară viitorilor angajați să aibă studii universitare în IT, anunță CNBC.

Pe lista acestora se află Google și Apple, unele dintre cele mai pretențioase companii de tehnologie atunci când vine vorba despre recrutări, aplicanții trecând printr-o serie de interviuri dificile și extrem de specifice. Tot pe listă se află și IBM, pe segmentul tech. Pe lista Glassdoor mai sunt câteva alte companii și din alte domenii, precum consultanță (EY), bancar (Bank of America), retail (Home Depot, Nordstrom, Whole Foods), HoReCa (Starbucks, Hilton), publishing (Penguin Random House).

Citește și despre compania care pregătește următoarea generație de ingineri IT de la noi.