Programul are ca scop susținerea noii generații de specialiști în IT, oferind tinerilor cu potențial șansa de a învăța alături de specialiști în domeniu, pe proiecte reale. Până pe 6 ianuarie, cei interesați se pot înscrie în program pe site-ul Codezilla urmând să fie supuși unui test de evaluare a competențelor generale de IT. Pe 1 februarie, se vor anunța participanții selectați pe baza rezultatelor testului, iar de pe 15 februarie, timp de 3 luni, aceștia vor intra în programul de internship plătit.

Participanții vor putea face internship-ul fizic, din birourile Codezilla localizate în București și Iași sau online, fiind ghidați de către mentorii Codezilla, care au o experiență de peste 10 ani în programare.

„Suntem martorii creșterii accelerate a industriei IT și de programare din ultimii ani și ne dorim să ne aducem aportul. Am gândit acest program pentru a oferi tuturor studenților posibilitatea de a învăța programare de la viitorii lor colegi de branșă și de a descoperi avantajele unei cariere ca programator. deCODE the future! va fi, așa cum îi spune numele, un start pentru viitor” spune Sebastian Doroftei, CEO Codezilla

Pentru programul din 2022, Codezilla a făcut parteneriat cu facultăți precum: Facultatea de Electronică, Comunicare și Calculatoare a Universității din Pitesti, Academia de Studii Economice din București, Facultatea de Inginerie Software și Automatică a Universității Tehnice din Moldova, Universitatea Babeș-Bolyai, dar înscrierea în program nu este limitată la studenții acestora. Pentru anii următori se dorește menținerea acestui program de internship, cu scopul de a oferi cât mai multor tineri posibilitatea de a se angaja.

Codezilla este o companie de servicii IT și soluții digitale, cu sedii în București, Iași și Sofia, cu peste 70 de angajați și o cifră de afaceri de peste 3 milioane euro anual.