În anul 2022, la aniversarea de 10 ani pe plan local, KIM începe negocierile pentru accesarea unei noi runde de finanțare și planifică lansarea unui nou produs, care va ușura adopția digitalizării și automatizării proceselor în cât mai multe business-uri, atât din punct de vedere financiar cât și tehnologic. Previziunile financiare pentru următorii 3 ani plasează compania la încasări de peste 10 milioane de euro.

”În cei 10 ani de activitate am clădit baze solide ale business-ului, dar cred că anul 2022 va fi unul important în istoria companiei. Urmărim să lansăm un nou produs de automatizare care va fi ușor de integrat și va putea fi achiziționat pe bază de abonament, vom continua direcția începută de a scala și livra soluții software de automatizare a proceselor de business și pe piețele internaționale. Suntem deja în discuții și negocieri pentru atragerea unei runde de finanțare prin filiera fondurilor VC, prin care să ne mărim cota de piață a produselor pe care le dezvoltăm”, a declarat Vicențiu Corbu, Fondator și CEO KIM.

În 2021, KIM a a reușit standardizarea tuturor produselor în proporție de 90%, care acum se integrează cu sistemele existente ale beneficiarilor, putând astfel să se adreseze tuturor clienților care au deja astfel de sisteme, fără a fi nevoie să le schimbe. Soluțiile de automatizare KIM elimină complet procesul de introducere manuală a datelor, oferind în același timp vizibilitate în timp real a întregii activități din teren.

”Împinse de pandemie, companiile au descoperit că prin automatizare se pot deschide noi orizonturi, noi oportunități, iar creșterea poate fi fenomenală. Noua dinamică a fost un semnal de alarmă pentru eficientizarea business-urilor astfel încât să facă față unor astfel de șocuri. Pentru unele companii, o planificare automatizată poate fi vitală în a face față noilor exigențe ale pieței. Iar KIM a reușit să umple golul dintre activitățile offline și sistemele digitale, prin algoritmi de AI, tehnologii mobile, QR sau NFC. Am automatizat procesele din teren și am sincronizat datele colectate cu sistemele ERP existente. Astfel, urmărim transparent și în timp real operațiunile de producție și depozitare, utilizarea eficientă a personalului, a echipamentelor și a materialelor, recalculăm și ajustăm timpii de lucru pe baza comportamentelor reale ale angajațior” a completat antreprenorul Vicențiu Corbu.

Milestones KIM în 10 ani de activitate:

 • În anul 2014 - prima implementare a unei soluții bazate pe tehnologia NFC în industria de petrol și gaze. Câștigarea Seal of Excellence în programul Horizon 2020 al Uniunii Europene
 • Realizarea de studii de piață în vederea dezvoltarii proprilor produse software
 • Dezvoltarea și lansarea mai multor produse dintre care 3 cu grad de adoptie ridicat
 • Participarea la evenimente naționale și internaționale recunoscute (Hannover Messe, Demo Metal, Web Summit) și promovarea produselor construite.
 • Digitalizarea a 8 fabrici de producție, intrarea în parteneriat cu 6 multinaționale și 20+ de IMM-uri din România
 • Intrarea pe 5 piețe europene
 • Salvarea a peste 1 milion de ore manoperă în fiecare an
 • Economisirea a peste 20.000 de tone de materiale
 • Reducerea cantității de materie primă utilizată în procesele de producție cu 20-40%
 • Intrarea în acționariat a lui Andrei Pitiș, prin Simple Capital și tranziția către Product Development
 • Dezvoltarea unei strategii de marketing coerente și finalizarea cu succes a procesului de rebranding

Înainte de a dezvolta propria afacere, Vicențiu Corbu a fost implicat într-o serie de proiecte IT internaționale, alături de compania franceză Corobor Systems: digitalizarea sistemului de monitorizare a traficului aerian din Vietnam, implementarea unui sistem de climatologie in Iran, iar în Pakistan, dezvoltarea unui sistem de avertizare de tsunami.