Noua realitate a birourilor hibride evidențiază și mai mult necesitatea unui loc de muncă digital, care să permită lucrul remote și accesul în siguranță la informații și la fluxurile de lucru, oricând și de oriunde.

Conform IDC, în raportul Previziunile industriei IT pentru 2021, publicat în luna octombrie, până la finalul anului 2021, 80% din companii vor migra la o infrastructură de tip Cloud, de 2 ori mai rapid decât înainte de pandemie. În acest context, pe fondul lucrului de la distanţă şi a nevoii companiilor de a-şi continua activitatea indiferent de condiţii, Konica Minolta lansează două noi soluții IT - Workplace Hub Smart și Workplace Hub Core, înlocuind gama Workplace Hub existentă.

Noile soluții IT integrează sistemul de operare Windows Server, oferind astfel flexibilitate în utilizarea aplicațiilor și compatibilitate cu alte soluții și aplicații.

„Prin intermediul noii game Workplace Hub, utilizatorii vor beneficia de funcționalități Cloud și, în același timp, vor putea lucra și salva datele local”, afirmă Olaf Lorenz, Senior General Manager Digital Transformation Division, Konica Minolta Business Solutions Europa.

De asemenea, luând în considerare faptul că peste 75% dintre clienții Konica Minolta folosesc Windows Server ca sistem de operare, această schimbare tehnologică se integrează perfect în strategia şi infrastructura deja existentă în organizaţii. Prin deschiderea asigurată de utilizarea Windows Server ca sistem de operare al Workplace Hub, clienţii noştri vor putea accesa şi mai multe aplicaţii şi funcţionalităţi, printre care şi cele din platforma Microsoft Cloud. Workplace Hub se conectează nativ cu Azure Active Directory, putând astfel oferi servicii de tip „cloud-ready”.

Desemnată lider, de către IDC într-un raport recent, pentru noua viziune asupra industriei de print și pentru abilitatea de a-și adapta portofoliul de produse la contextul actual, Konica Minolta consideră Workplace Hub un element cheie în abordarea sa strategică - „Intelligent Connected Workplace” – acel birou inteligent şi permanent conectat.

„Bazându-ne pe portofoliul nostru extins de soluţii şi servicii IT, şi pe parteneriate de top precum cele cu Microsoft şi Hewlett Packard Enterprise, putem livra clienţilor şi profesioniştilor IT cele mai inovative soluţii care să le permită să se concentreze asupra dezvoltării organizaţiilor lor”, concluzionează Olaf Lorenz.