Proiectul a doi români are un succes fulminant pe Kickstarter. The Lampster este o lampă creată din faruri vechi de la tractoare și motociclete, care ia forma unui robot. Designul său a atras 865 de persoane pe platforma de crowdfunding care au donat 180.000 de dolari în doar câteva zile, deși creatorii doreau doar 30.000 de dolari.

The Lampster este o lampă de birou sub forma unui robot care poate fi controlată prin telefon. Astfel, lampa cu formă simpatică poate fi deschisă sau închisă din telefon sau cu ajutorul touch screen-ului. De asemenea, intensitatea luminii poate fi schimbată, la fel și culoarea, pentru o atmosferă mai interesantă în cameră. Capul lămpii e realizat dintr-un far de tractor.

Lampa nu e tocmai mică, are 46 de centimetri și poate fi pusă ori pe birou, ori pe o poliță pentru a crea atmosferă specială în cameră. În plus, cei doi creatori, Radu și Andrei, vor vopsi fiecare model în opt culori și trei modele speciale.

Patru campanii de Kickstarter de succes

Capul lămpii poate fi mutat în orice direcție și ajustat pe înclinare, pentru a fi potrivit cititului sau scrisului.

Ideea i-a venit lui Radu acum doi ani, care a venit către Andrei Chivote pentru a realiza designul acestei lămpi. Andrei e arhitect, dar pasiunea lui este designul.

Lampa începe de la 140 de dolari și ajunge la 180 de dolari pentru cele trei versiuni de culori speciale - Army, Artsy și Duality. Primele livrări ar începe în iunie 2016, potrivit celor scrise pe site-ul campaniei.

Andrei Chivote Amărășteanu mai are experiența unor campanii de Kickstarter reușite, deoarece a realizat nenumărate genți sub brandul Chivote care au strâns finanțare prin crowdfunding. Gențile lui au strâns 20.000, 15.000, 16.000, respectiv 18.000 de lire sterline în diferite campanii lansate pe Kickstarter.