HUAWEI P40 Pro, P40 Pro+ și P40 au fost anunțate oficial. Toate detaliile aici.

Huawei luptă intens pentru a-și păstra locul în topul producătorilor de smartphone-uri după ce compania a primit interdicție de a folosi ecosistemul Google pe telefoanele sale. În ultima vreme a făcut eforturi considerabile pentru a-și dezvolta propriile soluții, precum Huawei Mobile Services și Huawei App Gallery. Magazinul de aplicații strânge constant aplicații populare atât internaționale cât și românești și devine un competitor serios pentru magazinul Google.

Dar să revenim la noua gamă Huawei P40. Smartphone-urile vor fi anunțate la ora 15.00 a României și evenimentul va fi sub forma unui stream online. Inițial, era vorba despre un eveniment de presă organizat în Paris, cu reprezentanți media din toate colțurile lumii, dar situația actuală i-a forțat pe cei de la Huawei să abordeze varianta online.

Evenimentul va putea fi urmărit de către oricine interesat și va fi transmis pe mai multe platforme. E disponibil și pe site-ul oficial Huawei, pe Facebook, pe Twitter și, bineînțeles, pe Youtube.

Huawei P40, Huawei P40 Pro și Huawei P40 Pro Premium - la ce să ne așteptăm

Dispozitivele de la Huawei vor urma trendurile actuale. Huawei P40 Pro va avea o configurație cu patru camere, dintre care una va fi telefoto, iar P40 Premium va avea nu mai puțin de cinci camere, cu un zoom de tip periscop, pe care l-am văzut și pe Samsung Galaxy S20 Plus.

Huawei P40 va avea un setup cu o cameră triplă, potrivit imaginilor publicate pe Twitter de Evan Blass. Lansarea va fi pe 26 martie. Până atunci, telefonul a ajuns și pe site-ul Geekbench 5, unde putem vedea ce specificații tehnice va avea.

Huawei P40 Pro va avea un procesor HiSilicon Kirin tactat la 1,95 Ghz, ceea ce pare a fi procesorul Kirin 990 5G. De asemenea, telefonul va avea 8 GB RAM și va avea Android 10. Cu toate acestea, nu va avea serviciile Google Mobile Services instalate, ci Huawei Mobile Services și AppGallery, care conține deja un număr considerabil dintre aplicațiile utile.

start-up.ro a avut un review de curând pentru Huawei P40 Lite. Articolul complet poate fi citit aici.