Finanțarea include facilități atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, fiind destinată refinanțării portofoliului de credite al companiei de la Exim Banca Românească și ProCredit Bank.

”Finanțarea agriculturii a fost și este mereu o prioritate pentru CEC Bank. Ne bucurăm să începem o nouă colaborare în acest domeniu cu un jucător important, deținător al întregului lanț de producție – de la ferma vegetală și ferma zootehnică la fabrica de produse lactate premium. Proprietarii Lăptăriei cu Caimac au astfel avantajul unui business integrat, care permite controlul activ al calității pe întreg lanțul de aprovizionare iar noi, prin această nouă finanțare, continuăm să susținem prosperitatea afacerilor locale”, a declarat Laura Mihai, director Direcția Clienți Mari CEC Bank.

Agroserv Măriuța este listată pe piața AeRO începând cu 21 mai 2021, iar în prezent are o capitalizare de piață de aproximativ 62 de milioane de lei.

”Compania noastră este una integrată, acoperind întregul proces de producție, de la cultura de câmp, la ferma de vaci și până la producția lactatelor Lăptăria cu Caimac. Strategia Agroserv Măriuța pentru următorii ani se concentrează pe o dezvoltare atât pe orizontală, cât și pe verticală, având drept obiectiv principal diferențierea pe piața din România, prin furnizarea de bunuri și servicii de calitate superioară. Colaborarea cu CEC Bank este pentru noi un real ajutor, deoarece ne oferă o eficiență ridicată în gestionarea costurilor financiare curente și reprezintă o validare a viabilității planurilor noastre de dezvoltare pe termen lung, deschizând calea pentru finanțarea proiectelor noastre imediate, precum stația de biogaz și sistemul de spălare a ambalajelor”, a declarat Cornel Dănilă, Director General, Lăptăria cu Caimac.

Agroserv Măriuța este o companie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier MILK, ce desfășoară o activitate agricolă mixtă de cultură vegetală combinată cu creșterea animalelor.

Începând cu anul 2018, compania și-a adăugat o nouă arie de business și anume procesarea laptelui de vacă, respectiv obținerea de produse lactate – lapte integral ambalat la sticlă, brânzeturi maturate, produse acidofile.

Compania a lansat brandul Lăptăria cu Caimac și, de mai bine de trei ani livrează pe piață lactate naturale.

În prezent, Lăptăria cu Caimac produce și comercializează o gamă extinsă de lactate 100% naturale: lapte integral, iaurturi, smântână, brânză, cașcaval și derivate, dezvoltând permanent gama oferită. Cele mai recente lansări ale companiei sunt gama de Kefir ce conține două produse obținute prin dublă fermentație – culturi lactice și drojdii și gama de cașcavaluri feliate.