De ce ziceam în titlul că nu îți vei putea cumpăra acest laptop? Pentru că Samsung distribuie aceste dispozitive doar pe anumite piețe din Asia. Lansat în Beijing, China, Samsung Notebook Odyssey Z vine cu un procesor Intel Core i7 de generația a opta și cu un design interesant.

Are un sistem de răcire foarte complex, denumit Z AeroFlow Cooling, care conține trei componente: camera dinamică de împrăștiere a vaporilor, designul special și cooler-ul Z Blade. Acestea sunt menite să țină procesorul și placa video la temperaturi optime chiar și în cele mai solicitante situații, păstrând grosimea și greutatea reduse, potrivit comunicatului publicat pe site-ul oficial.

Apropo de placa video, aceasta este o NVIDIA GeForce GTX 1060 Max-P. Memoria RAM este de până la 16GB, este de tip DDR 4 și funcționează la 2.400 MHz, iar sistemul ar trebui să ducă orice, de la jocuri până la editare video și randare 3D. Ecranul de 15,6 inch este doar full HD, dar ar trebui să fie suficient pentru majoritatea sarcinilor.

Și tastatura și touchpad-ul sunt construite special pentru gaming, fiind gândite în așa fel încât să ofere precizie mare și feedback bun la apăsare. Laptopul Samsung Notebook Odyssey Z va fi disponibil în Coreea de Sud și China începând de luna asta, iar în SUA va ajunge abia spre finalul anului 2018.