Disponibil în varianta de 14 și respectiv 15 inci și prevăzut cu carcasă integral din aluminiu, noul laptop ultrasubțire IdeaPad S540 oferă caracteristici îmbunătățite de performanță, portabilitate și autonomie a bateriei – permițându-le utilizatorilor să realizeze mai multe sarcini în deplasare.

Alimentate cu procesor Intel Core i7 de generația a 8-a cu GPU NVIDIA GeForce MX250 sau opțiunea unui procesor mobil până la AMD Ryzen 7 3700U cu grafică Radeon RX Vega 10, IdeaPad S540 are o putere mai mult decât suficientă pentru vizionarea filmelor, procesarea de documente scrise și efectuarea de cumpărături online.

De asemenea, noul model oferă o autonomie a bateriei de până la 12 ore și tehnologia RapidCharge, care permite utilizarea timp de până la 2 ore cu o încărcare de aproximativ 15 minute.

Disponibil în trei variante cromatice, Abyss Blue, Copper și Mineral Grey, IdeaPad S540 are marginile mai subțiri decât modelele precedente și un display opțional strălucitor IPS Full HD.

Alături de sistemul de boxe conceput special de Dolby Audio, IdeaPad S540 asigură un sunet clar și tare de înaltă calitate. Când nu utilizează camera, utilizatorul are posibilitatea de a trage apărătoarea de protecție integrată TrueBlock peste webcam, pentru mai multă intimitate.

Detalii despre toate modelele Lenovo prezentate la Mobile World Congress 2019 puteți găsi aici.

Prima impresie despre Lenovo Ideapad S540

La prima impresie, laptopul este premium din toate punctele de vedere - finisajele sunt plăcute, materialele sunt rezistente și dimensiunile sunt reduse.

Performanțele, cel puțin în varianta de top ar trebui să fie mai mult decât decente, iar noile plăci video discrete de la Nvidia ar trebui să ofere suficientă putere chiar și pentru jocurile mai puțin pretențioase, dar și pentru editarea video de bază.

Autonomia e foarte bună, cel puțin la nivel declarativ, dar ne bucurăm mult pentru integrarea tehnologiei de încărcare rapidă RapidCharge. Să ai aproape o zi de autonomie (80%) după aproximativ o oră de încărcare, sau 2 ore de folosire după 15%, ni se pare impresionant, mai ales la un laptop care nu costă o avere.

Display-ul arată foarte bine, cu toate că este doar full HD, iar tastatura e plăcută la atingere. Per total, laptopul e bun pentru muncă, dar și pentru distracție (aici difuzoarele Dolby Atmos au un cuvânt de spus) și, cu toate că formele sunt sobre și serioase, finisajele de culoare adaugă un strop de coolness.