Cu cel mai recent procesor Qualcomm Snapdragon 845, modelul LG G7 ThinQ oferă 4GB/6GB de RAM și 64GB/128GB spațiu intern de stocare și o baterie de 3.000 mAh. Echipat cu cel mai luminos ecran disponibil pe un smartphone, de 6,1 inch – cu aproape jumătate de inch mai mare decât predecesorul său, dar cu niciun milimetru mai lat – modelul LG G7 ThinQ vine și cu un notch care poate fi ascuns sau personalizat. Telefonul promite și sunet mai bun decât alte smartphone-uri.

Primind din nou calificativul IP68 pentru rezistență la apă și praf, LG G7 ThinQ a trecut de 14 teste MIL-STD 810G, create de armata Statelor Unite pentru a evalua performanța echipamentelor utilizate în condiții de lucru dificile.

Cameră foto îmbunătățită și mai inteligentă pe LG G7 ThinQ

Modelul LG G7 ThinQ a fost îmbunătățit cu o cameră foto de 8MP pe față și un obiectiv de 16MP pe spate, atât în configurație standard, cât și Super Wide Angle, pentru a oferi fotografii de rezoluție mai mare, cu mai multe detalii. Camera foto Wide Angle tipică LG surprinde acum și mai multe peisaje frumoase, cu mai puțină distorsiune marginală, iar selfie-urile sunt mai clare și mai naturale ca aspect față de telefoanele LG anterioare.

LG a îmbunătățit și mai mult funcțiile AI ale camerei foto, lansate prima dată în cadrul modelului LG V30S ThinQ. AI CAM oferă acum 19 moduri de fotografiere (în creștere de la opt), obținând poze și mai inteligent optimizate. Iar utilizatorii își pot îmbunătăți și mai mult fotografiile, alegând una dintre celelalte trei opțiuni de efect, în cazul în care cele recomandate de AI CAM nu li se par potrivite. Fotografia cu ajutorul LG G7 ThinQ în condiții de iluminare scăzută atinge un nou nivel de performanță, datorită noii camere foto Super Bright Camera. Prin combinația senzorilor de imagine cu procesarea software, algoritmul AI ajustează automat setările camerei foto când fotografia este realizată la lumină scăzută.

LG a adăugat și alte noi funcții. Modul Live Photo înregistrează cu o secundă înainte și după declanșare, pentru a surprinde momente sau expresii neașteptate, ce altfel s-ar pierde. Funcția Stickers utilizează recunoașterea facială pentru a genera efecte 2D și 3D distractive, suprapuse imaginii, precum ochelari de soare sau bentițe de păr, ce pot fi vizionate direct pe ecran.

În premieră pentru seria G, Modul Portret generează fotografii cu aspect profesionist, cu fundal nefocalizat. Acest efect de bokeh poate fi generat atât cu obiectivul standard, cât și cu cel Super Wide Angle, oferindu-le pasionaților de fotografie și mai multe opțiuni creative.

Mai simplu și mai inteligent prin AI

LG G7 ThinQ va fi unul dintre primele smartphone-uri ce oferă integrat Google Lens. Google Lens este o funcție nouă de căutare a obiectelor, folosind cele mai noi tehnologii în AI și algoritmi de recunoaștere a imaginilor. Disponibilă în cadrul Google Assistant și Google Photos, Google Lens poate oferi mai multe informații despre obiecte precum puncte turistice de referință, plante, animale și cărți, suportând de asemenea recunoașterea textelor. Utilizatorii vor putea să viziteze site-uri web, să adauge o carte de vizită la contacte, să adauge evenimente în calendar, sau să caute un fel de mâncare dintr-un meniu de restaurant direct din Google Lens. Mai multe detalii despre Google Lens vor fi dezvăluite la conferința Google I/O, ce va avea loc luna aceasta, în California.

Aflată imediat sub butoanele de volum, tasta Google Assistant oferă posesorilor de LG G7 ThinQ acces direct la funcțiile AI din telefon. O simplă apăsare a tastei va lansa Google Assistant, iar două atingeri în succesiune rapidă vor lansa Google Lens. Utilizatorii pot, de asemenea, să țină apăsat butonul și să înceapă să vorbească imediat cu Google Assistant.

Cu ajutorul Super Far Field Voice Recognition (SFFVR) și al microfonului extrem de sensibil al smartphone-ului, Google Assistant poate recunoaște comenzi vocale de la distanțe de până la cinci metri. SFFVR poate identifica comenzile din zgomotul de fond, astfel încât LG G7 ThinQ devine o alternativă bună pentru un difuzor AI pentru casă, chiar și atunci când este în funcțiune televizorul. Comenzile Google Assistant disponibile pentru utilizatori pe LG G7 ThinQ au fost sporite, astfel încât posesorii acestui smartphone pot realiza și mai multe, doar prin propria voce.

Prețul pentru LG G7 ThinQ va fi de aproximativ 800 de euro, pentru versiunea cu 4GB memorie RAM, dar nu se știe exact când va ajunge și pe piața din România.