mytaxi, competitorul Uber deținut de Daimler, introduce anul acesta trotinetele electrice în gama de servicii de ride-hailing. Compania va porni cu un program pilot în Europa de Sud, urmând să-și extindă serviciul la nivel internațional în 2019. Încă nu a fost dezvăluit numele brandului de trotinete, dar spune că va folosi trotinete Segway ES4, scrie TechCrunch.

„Piața trotinetelor electrice este extrem de dinamică și interesul utilizatorilor este în plină expansiune în multe orașe internaționale”, a declarat directorul executiv al mytaxi, Eckart Diepenhorst. Potrivit acestuia, există un potențial de creștere semnificativ pentru mytaxi pe segmentul de trotinete, ceea ce reprezintă o completare perfectă a afacerii existente. El a mai spus că, deși există diferențe semnificative între distanțele parcurse de mașini și trotinete, ei iau în considerare combinarea celor dpuă sfere de business.

Startup-ul de ride-hailing a fost lansat în 2009, iar din septembrie 2014, mytaxi este o subsidiară a Daimler Mobility Services GmbH (parte din grupul Daimler). În 2017, mytaxi a cumpărat Clever Taxi, aplicația românească de e-hailing pentru taxiuri.

Taxify, un alt competitor european al Uber, a anunțat că intră cu trotinetele electrice pe piața din Europa, sub brandul Bolt.

Foto credit: Daimler