Conform celor de la Ascendia, fiecare profesor va putea să ia manualul standard în formă digitală și să-l editeze, să-i aducă modificări, să adauge poze, videoclipuri, personaje, voci, chestionare în funcție de nevoile reale din clasă.

Astfel, elevii și profesorii nu se vor mai baza pe un manual standard pe care trebuie să-l urmărească, ci unul care e un punct de pornire.

Practic, spune Alex Mălureanu, cofondator LIVRESQ, profesorul ia varianta aprobată de Ministerul Educației și poate aduce orice modificări dorește - introduce texte, video, elimină secțiuni sau editează texte. Practic, face o variantă 2.0 adaptată pentru elevii din casla respectivă.

În momentul de față sunt 3 manuale editabile în acest format, adică Istorie - Clasa a IV-a, Geografia - Clasa a IV-a și Educație Civică - Clasa a III-a. Pasul următor e ca profesorii să decidă dacă le folosesc la clasă și cum vor să le modifice pentru a aduce îmbunătățiri.

LIVRESQ facilitează crearea de lecții interactive, ce conțin texte, galerii de poze, animatii, audio, video, quiz-uri și alte elemente, fără a fi necesare cunoștințe de programare.

LIVRESQ, un editor de resurse educaționale în format digital creat de românii de la Ascendia, a ajuns la peste 300.000 de accesări lunare.

Potrivit lui Alex Mălureanu, cofondator Ascendia, peste 17.000 de profesori au creat conținut educațional digital pentru LIVRESQ, iar în acest moment sunt peste peste 8.500 de lecții create, din care 2.700 publice și gratuite, în Biblioteca LIVRESQ.