Noul serviciu va fi disponibil începând cu luna aprilie, iar comercianţii care își doresc prezenţă online, pot avea propriul shop, perfect adaptat business-ului, în numai 24 de ore.

„Ideea acestei platforme, cu magazine online gata de lansare, a pornit de la nevoia de simplitate a comercianților şi în urma cererilor tot mai numeroase ale antreprenorilor care își doresc să fie prezenți în online cât mai rapid şi să aibă din start un shop perfect funcţional. Accesând această platformă, comercianții își vor putea alege rapid și simplu magazinul online potrivit pentru business-ul lor și vor beneficia de servicii ataşate, precum configurarea tehnică a magazinului, adaptarea design-ului la brandul propriu, setarea domeniului propriu, suport tehnic, integrarea cu peste 100 de soluţii de plată, curierat, marketing și alte servicii care oferă avantaje competitive și un start mai bun în retailul online”, spune Sandu Băbăşan, CEO Blugento.

În acest context, până la finalul anului, Blugento estimează că va vinde peste 150 de astfel de magazine online gata de lansare.

Numărul de magazine online pe piaţa din România este în continuă creştere şi într-un ritm din ce în ce mai alert. Iar această efervescenţă de la nivelul industriei generează nevoia de identificare de noi verticale de creştere şi de noi modalităţi de a facilita prezenţa online a comercianţilor – magazinele online pe bază de abonament fiind cea mai importantă tendinţă de acest fel.

„La nivel naţional, estimăm înfiinţarea anul acesta a aproximativ 400 de magazine online pe bază de abonament. De asemenea, circa 200 de magazine online deja existente pe piaţă vor migra de la platformele clasice pe care le folosesc, către cele pe bază de abonament, mai flexibile şi uşor de adaptat cerinţelor comercianţilor”, mai spune Sandu Băbăşan.

Magazinele online disponibile în „Blugento Express” sunt gândite pentru a fi foarte flexibile, adaptabile în funcţie de buget, business şi preferinţele clienţilor. Comercianții vor putea alege din 8 categorii de shop-uri online:

  • Fashion & Accesorii
  • Electronice & Electrocasnice
  • Cosmetice & Îngrijire Personală
  • Home & Deco
  • Auto & Moto
  • Horeca
  • Copii & Bebe, Jucării
  • Hobby & Handmade

Cât te costă un magazin online ”la cheie” de la Blugento

Magazinele online disponibile în „Blugento Express” vor avea preţuri cuprinse între 190 de euro şi 790 de euro, în funcţie de tipul de design (dacă este un proiect cu design unic sau cu design personalizabil) şi în funcţie de complexitatea acestuia.

Comercianţii vor avea posibilitatea de a-şi alege un magazin cu design unic, care, odată cumpărat, va fi doar al lor şi nu va fi revândut, caz în care costul poate ajunge la 790 de euro. Pentru magazinele cu design personalizabil, care poate fi revândut şi altor comercianţi, preţurile încep de la 190 de euro. În amblele opţiuni este inclus în preţ şi un pachet de personalizare al design-ului care cuprinde modificări grafice pentru ca magazinul să se adapteze brandului (personalizare cu logo, bannere, paleta de culori).

Shop-urile online disponibile în „Blugento Express” vor putea fi achiziţionate împreună cu unul dintre pachetele de abonament: pachetul Boutique (în valoare de 59 de euro/lună), pachetul Start (în valoare de 99 de euro/lună, recomandat business-urilor cu o ofertă mai mare de produse) şi pachetul Grow (în valoare de 199 euro/lună, recomandat pentru afacerile dezvoltate, cu volume mari).

Magazinele vor fi configurate în 24 de ore de la primirea informaţiilor despre proiect. Fiecare client nou este trecut printr-un proces de onboarding, pentru a înţelege exact nevoia business-ului lui: tipuri de produse vândute, funcţionalităţi şi integrări necesare, cerințe specifice (ex. migrare de pe alte platforme etc.). De asemenea, shop-urile online create de Blugento sunt optimizate pentru toate tipurile de dispozitive (laptop, tabletă, telefoane), asigurând cea mai bună experiență de utilizare pentru clienții comercianţilor, indiferent de dispozitivul de pe care intră în shop.

„Blugento Express” completează astfel portofoliul de servicii şi soluţii de integrare oferit de Blugento, alăturându-se soluţiei de ecommerce construită pe platforma Magento, prin care comerciantilor le sunt oferite toate funcţionalităţile necesare unui magazin online de succes, şi serviciului „Website by Blugento” care permite oricând transformarea site-urilor în magazine online.