Cei de la Fast Company au întrebat mai mulți directori executivi referitor la aplicațiile și instrumentele pe care aceștia le folosesc pentru a-și duce la bun sfârșit sarcinile zilnice.

Pentru mulți directori, Slack este cea mai bună aplicație de comunicare între echipe, întrucât reduce email-urile și asigură o formă de comunicare instant pe care o consideră a fi extrem de eficientă. În același timp, Slack reduce distanța dintre angajații care lucrează în mod remote sau operează în regiuni diferite. „În plus față de comunicarea zilnică, am văzut că Slack ne unește în multe feluri și aduce împreună echipa noastră care lucrează în locații diferite și în departament diferite”, afirmă un CEO.

Evernote este văzută ca fiind cea mai bună alegere pentru listele "to-do". Unul dintre executivi vine cu o recomandare și spune că ar trebui să îți pui pe listă mai multe lucruri decât ai putea îndeplini, pentru că, astfel, nu ai fi niciodată mulțumit și ai trage tare să faci lucrurile mai bine.

În același timp, un CEO folosește inbox-ul de pe mail pe post de listă "to-do" și nu lasă să se adune mai mult de 25 de email-uri. Spune că preferă Google Calendar dintre toate aplicațiile de organizare, pentru că-i permite să-și prioritizeze întâlnirile și sarcinile. De asemenea, folosește aplicația Captio, care îi permite să ia notițe și le trimite direct în poșa electronică.

Atunci când vine vorba de gestionarea fluxului de lucru la nivelul întregii companii, sunt menționate trei aplicații - Asana, Airtable, iar unii preferă Zapier, un instrument de automatizare. Despre acesta din urmă spun că „integrează managementul relațiilor cu clienții, managementul proiectelor, Slack, e-mail și social media”, ceea ce îi ajută să lucreze rapid și eficient.

Pentru organizarea calendarelor, unii folosesc Calendly, pentru că permite altor persoane să programeze o întâlnire fără a fi nevoie de un aranjament. În aceeași ordine de idei, aplicația Fantastical, care traduce comezi precum “dinner at 7 p.m. next Thursday” în evenimente în calendar, fără a fi nevoie de comutări între ferestre.

Când există atât de multe lucruri care ne distrag atenția, mai ales cu toate rețelele sociale existente, dar și spațiile de coworking unde poți fi ușor distras de conversațiile din jur. Cineva folosește Ananda, o aplicație care te ajută să meditezi, să te concentrezi și să te relaxezi cu pulsuri binaurale. O altă aplicație pentru meditație este și Headspace. Pentru a monitoriza timpul petrecut petrecut pe rețelele sociale pe mobil, poți folosi aplicația Moment.

Foto credit: monkeybusiness/ Deposit photos