Mercedes-Benz Clasa A este mașina de clasă medie care redefinește ceea ce poate oferi la acest nivel. Am testat mașina ca pe un gadget și am vorbit în episoadele anterioare despre sistemul de entertainment MBUX, dar și despre sistemele de siguranță, frânare automată și identificare a benzii. Acum e cazul să vorbim despre parcarea total automată, care te ajută în cele mai strânse spații.

Sistemul Parktronic de la Mercedes-Benz asistă automobilul la parcare și poți să îți iei mâinile de pe volan, accelerație și frână, pentru că mașina se parchează singură. Am încercat sistemul în spații strâmte dintre blocuri și pe străzi aglomerate din București și a funcționat chiar și în spații mici.

Cum funcționează? În primul rând apeși butonul Active Parking Assist, iar automobilul începe să identifice locuri de parcare laterală. Odată ce ai ales un loc, apeși pe ecranul touchscreen al sistemului MBUX și selectezi locul de parcare. Apoi lași automobilul să se poziționeze. Chiar și în locurile strâmte, Clasa A reușit să se strecoare din mai multe manevre. Am apreciat faptul că funcționează aproape ca un operator uman, adică nu intră perfect din prima, ci se poziționează pentru a se duce unde trebuie.

La ce trebuie să fii atent? În principiu, ai grijă la obstacolele din locul de parcare. Dacă ai copaci sau boscheți, senzorii îi vor identifica și s-ar putea să nu se parcheze. De asemenea, bordurile foarte mici pot crea probleme pentru că nu sunt identificate ca atare. Așadar, e o combinație de operator uman, șofer, și sistem inteligent.

Ne-a plăcut faptul că inteligența artificială lucrează împreună cu oamenii pentru a parca acest automobil. Poți să te lași pe mâna lui în totalitate dacă știi să alegi locul de parcare așa cum trebuie.

Iată o parcare strânsă făcută de sistemul automat - Partea 1

Iată partea a doua a parcării în spațiu strâns.

Sistemul de parcare a fost inițial pe mașinile mai scumpe, din clasele superioare, dar a ajuns, iată, și pe clasa medie. Un automobil care poate fi pentru oricine, pentru persoanele active, hipsteri sau oameni de afaceri care vor să aibă plăcere în a conduce, dar și siguranță.

Urmărește discuția și detaliile despre Parktronic de pe Mercedes-Benz Clasa A în video-ul de mai jos.