Ce înseamnă MBUX pe noul Mercedes-Benz Clasa A?

Sistemul de entertainment de pe Mercedes-Benz Clasa A a fost schimbat față de generațiile anterioare și acum se aseamănă cu cel de pe modelele premium. Ecranul central și toate indicatoarele sunt acum digitale, iar ecranul touchscreen din partea centrală a bordului e imens și poate controla diferite funcții ale mașinii.

MBUX e numele întregului sistem care învață cu ajutorul inteligenței artificiale și este individualizat în funcție de șofer. Practic, dacă ai o mașină la două persoane, cu ajutorul personalizării, poți modifica din start setările mașinii, de la iluminatul interior, până la modul în care sunt așezate scaunele.

Hey, Mercedes!

Ne-am obișnuit de câțiva ani să vorbim cu telefoanele noastre sau cu asistenții personali din casă. Pe Mercedes-Benz Clasa A, putem vorbi cu mașina cu ajutorul comenzii “Hey, Mercedes!”. Poți să vorbești cu mașina și să-i dai comenzi, precum să deschidă radioul, să pună muzica, să schimbe temperatura ambientală sau să schimbe luminile.

Pe lângă acest lucru, poți să personalizezi mașina. Cu ajutorul aplicației Mercedes Me îți setezi un profil de utilizator și, nu numai că închizi și deschiși automobilul din telefon, el știe dacă mașina e folosită de un utilizator sau de altul. Așa că nu mai stai să aranjezi oglinzile, scaunele, temperatura sau lumina ambientală.

Urmărește mai jos clipul video în care descoperim toate aceste funcții.