În prima jumătate a anului 2021, vânzările online, atât pentru livrare rapidă, cât și pentru livrare începând cu a doua a zi, au înregistrat creșteri de aproximativ 55%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Mega Image a dezvoltat o platformă proprie online cu o integrare completă a serviciilor: de la depozit propriu dedicat exclusiv pregătirii și livrării comenzilor online, la platforma online mega-image.ro și aplicația de mobil Mega Image.

În acest context, în rândul comenzilor livrate și plasate prin platforma proprie, se înregistrează o creștere totală de peste 100%, având în vedere extinderea serviciilor de livrare rapidă.

”Eforturile și investițiile noastre se concentrează pe dezvoltarea și consolidarea zonei de e-commerce, care în ultimul an a crescut într-un ritm accelerat și ne așteptăm la rezultate din ce în ce mai bune. Avem un nou depozit care poate susține activitatea din e-commerce și am lansat aplicaţia de mobil cu serviciul de livrare rapidă în două ore, ne-am extins în oraşele mari din ţară, iar planul este să continuăm să venim și mai aproape de clienți ”, spune Mircea Moga, CEO Mega Image.

Comparativ cu anul anterior, aplicația de mobil Mega Image înregistrează o creștere medie lunară de peste 140% de instalări noi și 325% creștere medie a vizitelor lunare. Mai mult, aplicația înregistrează o creștere de peste 250% utilizatori unici, față de numărul de useri înregistrați in aceeași perioadă a anul precedent.

Valoarea medie a coșului de cumpărături pentru comenzile livrate începând cu a doua a zi este de aproximativ opt ori mai mare față de valoarea medie a coșului înregistrată în magazine. Pentru comenzile cu livrare rapidă, în două ore, valoarea coșului este de aproximativ trei ori mai mare față de valoarea coșului din offline.

În același timp, serviciul de livrare rapidă în maxim două ore disponibil din aplicația de mobil oferă acces la peste 2500 de produse, cu accent pe produsele proaspete, comenzile fiind pregătite de echipa Mega Image direct în magazinele din proximitatea clienților.

Serviciul deservește clienți din proximitatea a 107 magazine și are acum acoperire în cele mai mari orașe din țară – București, Brașov, Cluj, Timișoara, Iași, Sibiu, Oradea, Ploiești, Constanta, precum și în Ilfov în localitățile din jurul Bucureștiului: Pipera, Voluntari, Tunari, 1 Decembrie, Corbeanca, Popești-Leordeni, Dobroești.

În aplicația de mobil Mega Image, dar și în supermarketul online www.mega-image.ro pot fi accesate toate promoțiile disponibile și în magazine, iar clienții au oricând la îndemână oferte personalizate acordate prin cardul de loialitate Connect.

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 880 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Oradea, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.