Vlad Popescu, Marius Alexe și Alex Cristescu – acționari și membri în Consiliul de Administrație al Norofert – s-au alăturat Fresh Microgreens, aducând în companie experiența lor antreprenorială și o investiție proprie de 500.000 euro.

Fresh Microgreens este cel mai mare producător de microplante și specialități culinare din România, fiind furnizor atât pentru industria HoReCa, cât și pentru hypermarket-urile Metro, Carrefour, Kaufland.

Compania a fost înființată în septembrie 2014 de către Cristian Tudor, iar în ultimii trei ani Microgreens s-a concentrat pe dezvoltarea de soluții tehnologice pentru agricultură verticală și pe cultivarea de alimente funcționale fresh (salate, microplante etc). Această direcție din ultimii ani este și cea care atrage investițiile, datorită potențialului său.

Cristian Tudor, 31 de ani, este CEO și acționarul majoritar al Fresh Microgreens. Am discutat pe larg despre business-ul Microgreens cu Cristian Tudor în cadrul proiectului Agricultura de Mâine.

Vlad Popescu, 33 de ani, este CEO Norofert, a preluat compania de la tatăl său în 2015 și a reușit să o aducă în doar 3 ani la nivelul de producător major de inputuri agricole ecologice pe piața europeană.

Un interviu pe larg cu Vlad Popescu despre business-ul Norofert, realizat tot în cadrul proiectului Agricultura de Mâine, puteți citi aici.

Marius Alexe, 37 de ani, este antreprenor în IT și agricultură, este un investitor și susținător al startup-urilor și companiilor de pe piața AeRO, unde deține pachete minoritare la câteva companii listate în ultimii ani.

Alex Cristescu, 31 de ani, este implicat în afacerile din domeniul imobiliar, având o experiență de peste 10 ani în finanțarea, dezvoltarea și operarea clădirilor din portofoliul propriu.

Compania Norofert este cunoscută pentru inovație în domeniul îngrășămintelor ecologice. Este primul producător român de îngrășăminte organice și în prezent deține cea mai mare unitate de producție de profil din România.

Microgreens România va folosi aportul de capital pentru dezvoltarea capacităților de producție a echipamentelor de agricultură verticală și pentru cercetare în domeniul microplantelor.

Această linie de business va opera sub brandul „Plant’d”, prin care compania dorește să devină un jucător important în Europa de Sud-Est în domeniul soluțiilor la cheie de agricultură verticală indoor, atât pentru facilități de cultivare în spații comerciale, cu ajutorul Microserelor, cât și pentru echipamente de cultivare industrială, special proiectate pentru depozite, centre de logistica sau fabrici de procesare.

Fresh Microgreens are în vedere derularea unui Plasament Privat, urmat de o listare pe piața AeRO în prima jumătate a anului 2022.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.