Cel mai recent, americanii au achiziționat două tool-uri folosite mai ales de oamenii din IT. Este vorba despre HipChat și Stride – acesta din urmă era competitorul direct al Slack – aplicații create de compania australiană Atlassian.

”Slack și Atlassian au lucrat împreună o bună perioadă de timp, tool-urile Atlassian, precum Jira, Trello și Bitbucket fiind deja instalate pe calculatoarele și telefoanele a sute de mii de oameni din echipa Slack”, a declarat April Underwood, chief product officer în cadrul Slack, citată de VentureBeat.

Ca parte din deal, Slack cumpără drepturile de proprietate intelectuală pentru Stride și HipChat Cloud, aceste servicii urmând să fie închise, după cum scriu cei de la CNBC. Cele două părți implicate în această tranzacție nu au dat publicității suma. Totodată, într-o postare pe blog, oficialii Atlassian au precizat că vor face o investiție ”mică, dar cu importanță simbolică” și că vor ieși de pe segmentul de business pe care operează Slack.

Slack este unul dintre cele mai ”fierbinți” startup-uri din Silicon Valley de pe segmentul aplicațiilor de productivitate. Compania a strâns 790 de milioane de dolari, cea mai recentă rundă aducându-le americanilor 250 de milioane de dolari de la Vision Fund, fondul de investiții al Softbank, în luna septembrie a anului trecut. Slack are o evaluare de 5,1 miliarde de dolari.