Microsoft face parteneriat cu Ashoka, rețeaua globală de antreprenori sociali care vor să facă lumea mai bună, și lansează împreună un program de accelerare pentru a contribui la dezvoltarea unui ecosistem de startup-uri bazate pe tehnologie, axate pe probleme sociale și de mediu.

Potrivit unui comunicat Microsoft, programul de accelerare, numit Microsoft-Ashoka Accelerator, va fi lansat în India și Franța, în urma unui parteneriat între Microsoft, Ashoka și startup-ul de digital learning Simplon, din Franța.

„În parteneriat cu Ashoka și Simplon, acest program va sprijini startup-urile cu tehnologie și expertiză în afaceri pentru a scala în mod durabil impactul lor în societate și asupra mediului”, a declarat Anant Maheshwari, președinte Microsoft India.

Programul va oferi startup-urilor acces la tehnologie, inteligență artificială (AI) și expertiză în cloud și mentorat personalizat pentru a accelera dezvoltarea de soluții inteligente și eficiente pentru probleme sociale. De asemenea, prin serviciul său Azure, Microsoft permite antreprenorilor să intre în contact cu comunitățile locale și experți.