Microsoft testează un nou serviciu de game-streaming, numit Project xCloud, care va putea rula pe PC-uri, console și dispozitive mobile, scrie publicația Reuters. Anunțul a fost făcut pe blogul companiei, care spune că testele publice vor începe în 2019.

„Scopul nostru cu Project xCloud este de a oferi o experiență de calitate pentru toți jucătorii pe toate dispozitivele, care să fie în concordanță cu viteza și calitatea înaltă pe care jucătorii o experimentează și se așteaptă să o găsească pe PC-urile și consolele lor”, se arată în comunicat.

Serviciul va fi compatibil cu controllerele wireless Xbox, iar utilizatorii vor putea conecta accesoriile rapid la dispozitivul de joc prin Bluetooth. În plus, noi comenzi touchscreen vor fi disponibile pentru cei fără un controller.

Kareem Choudhry, vicepreședinte pe cloud gaming al Microsoft, scrie pe blog că „viitorul gaming-ului este o lume în care sunteți împuterniciți să jucați jocurile pe care le doriți, cu cine doriți, ori de câte ori doriți și pe orice dispozitiv la alegerea voastră”.

Odată cu lansarea acestui nou serviciu, Microsoft intră în competiție cu Google, care testează serviciul “Project Stream”, precum și alte servicii de streaming populare, printre care GeForce Now de la Nvidia sau PlayStation de la Sony.