Astfel, conducătorii UAE doresc să legifereze acest gen de finanțări care le-ar permite companiilor din țară să strângă capital cu ajutorul vânzărilor de token-uri, scrie Coindesk.

Ofertele ICO, cunoscute și ca ”token-uri” de vânzări, sunt folosite pentru a strânge fonduri pentru o companie nouă, similar finanțării prin intermediul ofertelor publice inițiale. În loc de a acorda investitorilor acțiuni ale noii companii, ofertele ICO acordă investitorilor token-uri în criptomonede. Acestea nu conferă o cotă-parte la capitalul propriu, în schimb, de exemplu, token-urile pot fi comercializate, utilizate pentru a achiziționa ceva de la companie sau pot acorda un drept de acces la o platformă. În esență, am putea vorbi despre un ICO drept o metodă de crowdfunding pe blockchain.

Până în 2019, momentul în care șeicii sunt de părere că vor introduce ICO-urile ca metodă de finanțare, a fost făcut deja un draft al legislației care ar putea sta la baza acestei metode de crowdfunding, iar oficialii Emiratelor lucrează deja cu reprezentanții burselor din Abu Dhabi și Dubai pentru a pregăti platformele de trading pentru noile ”bunuri” digitale.

De curând, guvernul maltez a adoptat mai multe legi care fac referire la zona de blockchain și cripto, insula transformându-se, astfel, în unul dintre cele mai atractive locuri pentru a crea un startup de blockchain. Vezi aici care sunt cele mai atractive țări europene pentru blockchain.