Compania își va deschide primele locații din România în trei dintre clădirile Globalworth, pe o suprafață de aproximativ 12.000 de metri pătrați din Globalworth Campus, City Offices și Bucharest Tower Center din București. Mai mult, ca parte a acestei colaborări, Globalworth va deveni acționar al Mindspace printr-o investiție de 10 milioane de dolari în companie, susținându-și astfel strategia de creștere.

"Bucureștiul se mândrește cu una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din Europa. Cu o populație de aproape 2 milioane de locuitori și o forță de muncă foarte educată și talentată, am identificat o cerere puternică din partea companiilor globale mari ce își doresc să fie prezente în oraș. Prin colaborarea cu Globalworth, Mindspace va fi putea astfel să ofere servicii de înaltă calitate în unele dintre locațiile și clădirile cele mai dorite de pe piață. Globalworth are în România un portofoliu important de proiecte de birouri, ce oferă spații de Clasa ‘A’ în locații premium", a spus Yotam Alroy, Co-Fondator și Chief Business Officer la Mindspace.

Prin intrarea în România, Mindspace își mărește portofoliul la 28 de locații, cu aproximativ 90.000 de metri pătrați, și își consolidează astfel oferta și poziția de operator lider de spații de birou flexibile și de înaltă calitate din Europa și Statele Unite ale Americii, fiind prezentă în 7 țări și 13 orașe.

"Parteneriatul cu Mindspace este deja unul de tradiție. Compania operează în prezent spații în clădirea Hala Koszyki din Varșovia, Polonia, iar astăzi ne extindem colaborarea și în România. Prin aducerea Mindspace în clădirile noastre, vom putea răspunde unui univers mai larg de potențiali chiriași și nevoilor lor aflate în continuă schimbare. Mindspace oferă cele mai bune soluții pentru spații de birou flexibile ", a declarat Ema Iftimie, Head of Leasing Globalworth.

Mindspace este un furnizor global de spații de coworking pentru echipe de toate dimensiunile, lansat în Tel Aviv în 2014 de Dan Zakai și Yotam Alroy. Compania operează 25 de spații în locații ”prime” în cele mai importante orașe din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Olanda, Polonia și Israel. Până acum, Mindspace a primit finanțări de peste 35 de milioane de dolari.

Comunitatea diversă a companiilor membre beneficiază de evenimente săptămânale de networking, întâlniri profesionale și întruniri într-o atmosferă de colaborare. Opțiunile flexibile oferite de Mindspace membrilor săi îi ajută pe aceștia să se concentreze pe creșterea afacerii lor, beneficiind în același timp de avantaje și reduceri valoroase de la furnizori de servicii globali și locali, cum ar fi Alibaba Cloud, Amazon Launchpad și Jimdo, precum și facilități aflate în apropiere, precum restaurante, servicii de închiriere auto, hoteluri, săli de sport și spa-uri.

Printre membrii Mindspace se numără companii de renume internațional ca Microsoft, Yahoo!, Banca Barclays. Expedia, Schwan-Stabilo, Hertha BSC, Techstars Accelerator și Startupbootcamp.

Recent, un alt nume de pe segmentul spațiilor de coworking și-a anunțat intrarea la nivel local. Este vorba despre Spaces, un business de spații de coworking fondat în Amsterdam.

În luna martie 2018, un studiu arăta faptul că, la nivelul Europei Centrale și de Est (CEE) erau 1.166 hub-uri și spații de coworking(independente sau afiliate cu rețele globale precum Fab Lab sau Impact Hub) în Ariile Urbane Funcționale (orașe cu mai mult de 50.000 locuitori).