Facebook Marketplace este serviciul prin care Facebook le permite utilizatorilor să cumpere și vândă obiecte sau servicii. Facebook devine astfel un concurent serios pentru OLX, deoarece vine cu o serie de avantaje.

În primul rând vei găsi oferte în aplicația pe care o folosești cel mai mult și vei putea inspecta profilul vânzătorului, ca să nu mai riști să iei țepe. Apoi, dacă ceva ți se pare dubios, vei putea raporta produsul și profilul celui care că ar vrea să te escrocheze, iar Facebook va lua măsuri.

Compania a implementat și un algoritm de machine learning menit să detecteze potențialele fraude, dar și ofertele care încalcă legea. Dacă încă nu ai primit încă opțiunea, o vei primi în următoarele zile, iar dacă vei vrea să vinzi ceva, o vei putea face direct pe profil, sau exclusiv în Marketplace.

Alte știri importante de săptămâna aceasta vin de la Uber, dar și de la Acer.

Uber colaborează cu NASA pentru viitorul mobilității urbane. Cele două companii vor încerca să dezvolte vehicule aeriene fără pilot care să poate circula în orașele viitorului. Testarea sistemelor va începe în 2020, în câteva orașe din SUA.

ACER și-a lansat laptopurile de gaming Predator Helios pe piața din România. Sunt rapide, frumoase, compacte și au prețuri decente. Costă între 4.900 și 6.200 de lei, în funcție de specificațiile alese.

---

Review-ul săptămânii a fost pentru iPhone X, și ca să afle și alții noutățile, dă clipul din acest material mai departe și apasă pe butonul de subscribe.