Acest articol a apărut inițial ca Nota Redacției în newsletter-ul start-up.ro din data de 22 iunie 2021. Abonează-te și tu pentru a primi zilnic cele mai noi știri, cele mai bune sfaturi!

Vă urmărim de ani de zile, vă spunem poveștile și îi ajutăm pe alții să vă urmeze sfaturile, să învețe din greșelile voastre, să croiască ei înșiși noi drumuri, să inoveze. Fără să ne dăm seama, miile de povești antreprenoriale publicate pe start-up.ro ne-au schimbat și pe noi - gândim altfel decât o făceam atunci când am pornit pe acest drum, ne-am transformat prioritățile, ne-am regândit abordările, ne-am dat frâu liber curiozității și creativității.

Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o în toți acești ani de la voi este că nu trebuie să te oprești niciodată din a te mișca. Acum aproape doi ani, am regândit newsletter-ul start-up.ro și l-am transformat într-un produs de sine stătător - o nouă linie de business, dar și un nou mod de a produce un impact în cadrul comunității. L-am populat cu comentarii și scrisori pentru voi, scrisori care au primit, între timp, propria lor secțiune în site. Dar am mai învățat niște lecții - că să te miști rapid nu e suficient, trebuie să și repari lucruri pe parcurs.

În ciuda a ce predica Zuckerberg, adică ”mișcă-te rapid și strică lucruri”, am realizat că pe drum trebuie să îți iei un răgaz, să te uiți în jur și să vezi ce poate fi făcut mai bine, nu neapărat cu totul diferit.

Astfel, începând de astăzi, newsletter-ul start-up.ro va avea un format identic cu cel anterior, dar modul în care noi îl vom concepe va fi radical diferit. De azi vei auzi în fiecare săptămână de la fiecare dintre noi. Marți vei auzi de la mine (Tavi), miercuri îți va scrie Vlad, joi te vei întâlni cu Florin, iar Oana îți va da porția de inspirație de vineri.

Nu e o schimbare gândită doar pentru noi (cu toate că, trebuie să recunoaștem, să găsești inspirație pentru 4 materiale de opinie într-o săptămână era un proces dificil și, privind în urmă, ineficient). E o modificare menită să vă ofere și vouă un conținut mai bine rumegat, opinii mai pertinente și subiecte mai demne de atenția voastră. Vom alege topicurile cu mai mare atenție, vom avea mai mult timp la dispoziție pentru a analiza o situație din toate unghiurile, vom aborda subiecte mai diverse cu o mai bună înțelegere. Și sperăm să rămâi alături de noi și de acum încolo și să găsești utile gândurile noastre.

Știm că scrisoarea de astăzi pare menită să promoveze noul nostru newsletter, dar eu sper să te inspire și să faci o schimbare în compania ta - nu trebuie să fie ceva revoluționar, dar poate te uiți în jur și realizezi că ceva trebuie reparat. Mișcă-te rapid și repară lucruri pe parcurs.