Tiny Houses este un concept care crește în popularitate de la an la an peste tot în lume, datorită sutelor de clipuri video de pe YouTube cu experiența cuplurilor care au făcut acest pas sau chiar a show-urilor TV precum „Living big in a tiny house”.

Și în România această mișcare a devenit din ce în ce mai cunoscută, iar românii își doresc mai multe evadări într-un colț de natură sau în afara orașului pentru a scăpa chiar și pentru câteva zile de grijile cotidiene.

O „tiny house” este o căsuță de mici dimensiuni, astfel că poate fi amplasată în orice spațiu pentru a fi folosită ca locuință permanentă sau casă de vacanță, și nu numai: poate deveni o anexă pentru oaspeți, biroul tău din natură, o zonă de relaxare, un spațiu dedicat evenimentelor sau chiar unul de închiriat în regim hotelier. Căsuțele Mobexpert au fost proiectate de partenerii fabricanți de la Piatra Neamț și Miercurea-Ciuc, iar mobilierul a fost realizat în fabricile Mobexpert din Târgu Mureș.

"Spațiul din interior este confortabil, având o zona de dormit, o bucătărie utilată și o baie spațioasă. La munte sau la mare, oriunde vă veți simți ca acasă. Vara sau în anotimpurile mai reci, căsuța oferă tot confortul, aer condiționat și încălzire în pardoseală. Și nu ne vom opri aici, cu siguranță că vom continua sa îmbunătățim experiența voastră în căsuțele din natură și vom veni cu idei inovatoare.", spune Dan Șucu, fondator și proprietar Mobexpert.

Tiny house este disponibilă pe site-ul Mobexpert în două variante: căsuță mobilă pe trailer și căsuță fixă.

Căsuța mobilă măsoară 2,55 m lățime și 6,66 m lungime și poate fi cumpărată împreună cu un trailer înmatriculabil, aceasta având dimensiunile potrivite pentru a putea circula pe drumurile publice. Căsuța mobilă poate fi folosită imediat ce a fost amplasată la mare sau la munte, va trebui doar conectata la curent și utilități. Astfel, poate fi transportată oricând, oriunde, fiind potrivită pentru persoanele care plănuiesc să se deplaseze dintr-un loc în altul. Prețul acestei construcții pornește de la 23.499 euro+TVA.

Varianta fixă dispune de un spațiu ceva mai generos: 3,2 m lățime și 7 m lungime. Aceasta va fi amplasată pe o fundație cu piloni oriunde se dorește, fiind destinată celor care vor să rămână stabiliți într-un singur loc. O căsuță fixă poate fi achiziționată cu un preț începând de la 25.399 euro+TVA.

Căsuțele sunt echipate standard pentru a putea fi folosite cât mai rapid după achiziție. Echiparea standard include finisajele (parchet, pereți vopsiți, etc.), aerul condiționat, baie complet utilată cu boiler, încălzire în pardoseală și corpurile de iluminat pentru exterior și interior.

Mobexpert pune la dispoziție mobilierul pentru dotarea căsuțelor, maximizând spațiul avut la dispoziție cu spații pentru depozitare generoase, o bucătărie utilată cu plită, chiuvetă și frigider, o baie spațioasă, un spațiu de dormit cu depozitare și o zonă de dining multifuncțională, potrivită atât pentru a servi masa, cât și pentru a lucra. Tot ce trebuie să faci este să racordezi construcția la utilități (apă, canalizare, energie electrică) și căsuța e gata de locuit.

Căsuța mobilă este expusă în magazinul Mobexpert Pipera din Bucuresti, urmând să fie disponibile în toate magazinele Mobexpert din țară. Căsuțele fixe sunt expuse în magazinele din București, Pipera și Băneasa, în Brașov, Constanța și Iași.