Lenovo Miix 630 a fost prezentat inițial în cadrul CES 2018, în SUA, și, cu ocazia MWC 2018, a ajuns și în Europa, unde l-am văzut și noi.

Anul 2018 a marcat un prag important pe piața laptopurilor: odată cu posibilitatea de integra procesoare de smartphone pe ele, am început să vedem dispozitive cu autonomie enormă, de peste 20 de ore la o singură încărcare. Lenovo Miix 630 este unul dintre ele.

Laptopul vine cu un ecran de 12,3 inch cu rezoluție full HD sub care se ascund toate componentele - procesorul Snapdragon 835, între 4 și 8GB memorie RAM și 128GB de spațiu de stocare. Ecranul se detașează de tastatură și funcționează ca o tabletă cu Windows - aici trebuie menționat că nu vorbim despre o versiune completă de Windows, ci de versiunea 10 S care permite folosirea aplicațiilor din Windows Store, nu și a programelor clasice.

Cei de la Lenovo promit o autonomie de circa 20 de ore de funcționare continuă, deci îți poți uita liniștit încărcătorul acasă pentru cel puțin două zile de lucru. Performanțele ar trebui să fie decente pentru redarea de filme, browsing și editarea documentelor, dar nu pentru gaming sau pentru editare video/foto. La urma urmei, Lenovo Miix 630 este un dispozitiv menit să-ți ofere cel mai mare grad de mobilitate.

Miix 630 cântărește puțin peste 700 de grame fără tastatură, iar atașarea tastaturii cu stand crește greutate până la 1,33 kilograme. Senzația oferită este una premium, calitatea ecranului este bună și poți folosi Miix și în soare, și există și un slot pentru SIM, pentru conectivitate 4G, oriunde te-ai afla.

Pe lângă Lenovo Miix 630, producătorul a mai prezentat în cadrul MWC 2018 și laptopul Yoga 730.