Dintr-un studiu recent McKinsey & Company reiese faptul că în doi ani de pandemie copiii din România au înregistrat întârzieri de învăţare de 4-6 luni. În plus, 42% dintre elevii din România sunt analfabeți funcțional, respectiv nu pot interpreta o informație și nu pot avea propriile idei.

Potrivit datelor Ministerului Educației și Cercetării doar în anul 2020 nu mai puțin de 259.000 de copii nu au avut acces la cursurile online din cauza lipsei tehnologiei necesare, a conectivității sau chiar a curentului electric. În tot acest timp organizaţia Narada a livrat 1160 de laptop-uri şi tablete elevilor din ţară şi a rezolvat 141 de alerte şcolare de infrastructură şi tehnologie.

În acest context, platforma NaradiX.ro, lansată în urmă cu aproximativ un an de organizația Narada, poate fi o soluție pentru a reduce și chiar elimina aceste lacune, inclusiv pentru a preveni abandonul școlar.

Concepută iniţial cu scop de educaţie remedială post pandemie, NaradiX.ro, o comunitate activă de profesori și elevi din întreaga țară, lansează în această vară conținut nou.

Pe lângă materiile existente deja din curriculum obligatoriu pentru clasele 0-8 (română, matematică, istorie și geografie), NaradiX oferă elevilor noi materii și discipline, precum conţinut STEM (biologie, fizică şi chimie), cursuri de limba engleză, dar şi materii extracurriculare de educaţie civică, educaţia mediului, dezvoltare personală, inclusiv cursuri pentru profesori, de integrare a elevilor refugiați și cursuri de imersiune în limba ucraineană, cu variantele ucraineană – engleză și ucraineană - română.

Acest curriculum complementar este dezvoltat împreună cu alte organizaţii şi specialişti în domeniu.

În plus, în perioadele 8 iunie – 8 iulie și 1 august - 1 septembrie elevii care se înscriu pe NaradiX.ro și parcurg cursurile cu succes acumulează un număr de puncte pe baza cărora pot câștiga o tabletă pentru a continua procesul de învăţare.

De asemenea, fiecare elev care învață pe NaradiX.ro poate ajuta alt elev dintr-o comunitate defavorizată. Pentru fiecare elev din platformă, Narada investește 1 euro într-o astfel de comunitate, pentru derularea activităţilor de educaţie remedială offline.

Pe lângă rolul de educaţie continuă, scop cu care platforma poate fi accesată în mod gratuit de elevi, dar şi de cadrele didactice care o pot folosi ca sprijin de lucru în vacanţă, NaradiX reprezintă un instrument perfect pentru a pune în legătură și elevii între ei, dar și elevii cu profesorii din toată țara, pentru orice întrebare, exercițiu sau îndrumare, pe chatul NaradiX.

În acest moment, NaradiX.ro numără peste 20.000 de elevi și 2.039 de profesori înscriși, 6.099 de cursuri, 161 de teste și aproape 400 de premii câştigate de elevi.

NaradiX.ro a fost accesată de copii români din 135 de ţări, iar un număr de 695.000 de elevi, părinţi şi profesori au vizitat platforma.