Profluo este un startup cu experiență în soluții de automatizare a procesării de documente de orice tip, cu un focus puternic pe documentele contabile – facturi, bonuri fiscale.

Folosind un motor propriu de machine learning, antrenat pe sute de mii de documente, Profluo nu numai că citește cu lux de amănunte toate detaliile din documente și le validează exact ca un contabil uman, dar poate învăța foarte rapid să propună cum trebuie introduse documentele în orice sistem contabil, fie că este vorba de contabilitate de gestiune, financiară sau managerială.

Tehnologia vine în ajutorul tuturor profesioniștilor care trebuie să proceseze un volum mare de documente, precum contabilii care au de înregistrat manual sute sau chiar mii de facturi în fiecare lună sau gestionarii care introduc în sistemele informatice mișcări de stocuri pe baza facturilor. Cu Profluo, ei scapă rapid de acest volum enorm de muncă de rutină, reducând totodată riscul de a introduce greșit informații importante.

Dan Călugăreanu, Partener Early Game Ventures a declarat: “Urmărim echipa de fondatori de ceva timp și am fost impresionați de progresul produsului lor. A crescut viteza de citire, validare și înregistrare în detaliu a facturilor la doar 5 secunde pe factură. 5 secunde! Arhitectura e matură, e gata pentru adopția imediată în companiile mijlocii și mari. Profluo are toate premisele să determine un impact pozitiv major în efortul companiilor de a face tranziția la lucrul cu documente digitale inteligente, ceea ce va crește eficiența și reziliența lor în lumea plină de provocări ce va veni. Nicio companie nu va putea rezista fără tehnologie!”

Bogdan Năforniță, fondator și CEO al Profluo spune: “Ca fost CFO, știu că activitățile de rutină ale profesiei de contabil – introducerile de documente și înregistrările contabile - sunt mari consumatoare de timp și generatoare de erori materiale. Profluo este cea mai puternică tehnologie exclusiv românească prin care contabilii, folosind machine learning, pot introduce cu o viteză și o acuratețe foarte mare, atât documentele primare cât și înregistrările contabile asociate, cu lux de amănunte. Astfel, Profluo ajută la diminuarea drastică a timpului și erorilor asociate introducerii manuale de date și la generarea facilă a raportărilor din ce în ce mai detaliate cerute de autorități (precum SAF-T), ajutând contabilii să se concentreze pe activități cu valoare adăugată crescută pentru clienții sau angajatorii lor. Runda de finanțare din partea EGV va ajuta Profluo să își întărească platforma și să devină cel mai de încredere aliat al contabililor în lupta lor continuă cu munca manuală”.

Profluo a fost fondată în 2016, de către Bogdan Năforniță și Cosmin Merișescu, ambii executivi cu experiență remarcabilă în domeniul dezvoltării de sisteme pentru automatizarea proceselor financiar-contabile.

Câștigători la InnovX-BCR

Profluo a fost apreciat și de juriul acceleratorului InnovX-BCR, acolo unde au fost în cohorta Grinders.

Acceleratorul li s-a potrivit ca o mănușă celor de la Profluo pentru că obiectivele lor comerciale din 2021 semănau cu cele ale InnovX-BCR, iar parteneriatele propuse de accelerator erau în direcția precisă a Profluo.

„Voiam să lansăm comercial platforma de procesare de documente, să încheiem parteneriate cu Microsoft și UiPath și să ridicăm o rundă seed. Ne-am înscris pe loc la accelerator, pentru că era o potrivire extraordinară între aceste obiective și profilul acceleratorului”, declara Bogdan Naforniță.