De la lansarea la nivel global, platforma Netflix a avut un impact enorm asupra modului în care oamenii urmăresc conținut video. Iar schimbările în ceea ce privește obiceiurile de consum nu se vor opri aici. Recent, am stat de vorbă cu Yann Lafargue, cel care conduce departamentul de Tehnologie și Corporate Communications al Netflix în regiunea EMEA, pentru a afla cum se vede viitorul televiziunii ”clasice” din perspectiva platformei despre care se zice că o va ucide.

Iată ce vom putea urmări în vara și toamna acestui an pe platformă.

Chilling Adventures of Sabrina se va lansa pe 26 octombrie

Serialul o are în rol principal pe Kiernan Shipka și urmărește aventurile Sabrinei, o adolescentă care încearcă să se împace cu natura ei duală, aceasta fiind pe jumătate om, pe jumătate vrăjitoare. Este o poveste întunecată despre vrăjitorie, care o urmează pe Sabrina în încercările de a-și proteja familia și lumea de forțele răului. Roberto Aguirre-Sacasa, producătorul Riverdale, este cel care a realizat scenariul. Acesta este și productorul executiv, alături de Greg Berlanti, Sarah Schechter, CEO-ul Archie Comics - Jon Goldwater și Lee Toland Krieger. Din distribuție fac parte Kiernan Shipka, Miranda Otto, Lucy Davis, Ross Lynch, Michelle Gomez, Chance Perdomo, Jaz Sinclair, Richard Coyle, Tati Gabrielle, Adeline Rudolph, Abigail Cowen, Lachlan Watson și Bronson Pinchot.

The Kominsky Method se va lansa pe 16 noiembrie 2018

Cunoscutul Sandy Kominsky (interpretat de Michael Douglas) și agentul lui - Norman Newlander (interpretat de Alan Arkin) – sunt surprinși la vârsta bătrâneții, în timp ce își desfășoară activitatea de zi cu zi într-un L.A. dominat de tinerețe și de frumusețe. Comic și emoționant în același timp, serialul cuprinde opt episoade a câte 30 de minute și este creat de cunoscutul Chuck Lorre.

White Lines, un serial creat de producătorii The Crown și La Casa de Papel

Atunci când cadavrul unui cunoscut DJ este descoperit la 20 de ani de la dispariția din Ibiza, sora acestuia se întoarce pe insulă pentru a afla ce s-a întâmplat. Investigația o va introduce în lumea exclusivistă a muzicii dance și o va pune față în față cu propriile ei părți ei întunecate. Scenariul este scris de Alex Pina (La Casa De Papel), iar producătorii executivi sunt Andy Harries și Sharon Hughff din partea Left Bank și Alex Pina și Cristina Lopez Ferraz din partea Vancouver Media.

The Innocents se lansează pe 24 august

Atunci când adolescenții Harry și June fug de o viață represivă de familie pentru a putea fi împreună, aceștia ajung într-o extraordinară călătorie de autocunoaștere, iar June descoperă că are abilitatea incredibilă de a-și schimba corpul.

În timp ce încearcă să controleze această nouă putere, un profesor misterios le dezvăluie faptul că June nu este singura care trece prin experiența ieșită din comun. În plus, acesta promite că va găsi un remediu pentru June și că va reuși să o readucă alături de mama ei, care o părăsise în urmă cu trei ani.

Pe măsură ce călătoria lor devine din ce în ce mai periculoasă, iubirea care îi leagă pe Harry și pe June este testată până la un punct limită, când cei doi se confruntă cu o alegere dificilă: să lupte în continuare pentru visul lor sau să accepte faptul că viețile lor s-au schimbat și că e momentul să riște totul. Creat și scris de Hania Elkington și Simon Duric, care sunt și producătorii executivi ai serialului, din distribuția The Innocents fac parte: Sorcha Groundsell în rolul lui June, Percelle Ascott în rolul lui Harry și Guy Pearce în rolul lui Halvorson. Elaine Pyke, Charlie Pattinson și Willow Grylls de la New Pictures sunt producători executivi, alături de Farren Blackburn. Blackburn a regizat șase din cele opt episoade.

O nouă serie limitată marca Netflix, Madam C.J. Walker

Seria relatează felul în care Madam C.J. Walker a ajuns să fie prima femeie de culoare care a devenit milionară. Rolul principal va fi interpretat de Octavia Spencer, care se numără și printre producătorii executivi. Scenariul este scris de Nicole Asher și bazat pe romanul On Her Own Ground, de A’Lelia Bundles. Serialul este produs pentru Netflix de către SpringHill Entertainment și Zero Gravity, în asociere cu Warner Bros. Television.

The Good Cop

În The Good Cop, Tony Danza îl interpretează pe Tony Sr. (Big Tony), un fost polițist care nu prea respecta regulile. Acesta locuiește împreună cu fiul său, Tony Jr. (TJ), jucat de Josh Groban, un detectiv moralist, care acționează în conformitate cu regulile atunci când trebuie să rezolve cazurile dificile din Brooklyn. Cei doi devin parteneri neoficiali, iar pe parcursul acțiunii, Tony Sr. încearcă să își sfătuiască fiul cu privire la cum să se descurce pe străzi. The Good Cop va fi disponibil pe platforma din 21 septembrie.

Chef’s Table (sezonul 5)

Netflix anunță un nou sezon pentru seria nominată la Emmy, Chef’s Table, care va fi lansat pe 28 septembrie și care urmărește viețile și bucătăriile unor cunoscuți bucătari internaționali.

Salt, Fat, Acid, Heat se va lansa pe 19 octombrie

Bazat pe cartea scrisă de Samin Nosrat, care a câștigat premiul James Beard, Salt, Fat, Acid, Heat este ghidul esențial care te introduce în tainele gătitului.

The Curious Creations of Christine McConnell

Pregătește-te să experimentezi arta întunericului în moduri pe care nu ți le-ai imaginat niciodată cu Christine McConnell, care te va uimi cu rețetele sale ingenioase.

Vezi și care sunt noutățile anunțate de platformă.