Netflix a ajuns la peste 200 dee milioane de abonați în întreaga lume și acum oficialii serviciului se uită la noi moduri în care să blocheze împărtășirea unui cont între mai multe persoane, mai ales dacă nu locuiesc în aceeași casă. Dorința Netflix este de a limita accesul mai multor persoane pe același cont atât din rațiuni de business, cât și de securitate.

Astfel, pentru a stabili dacă parola a fost distribuită mai multor persoane, aplicația ar putea verifica dacă utilizatorii locuiesc la aceeași adresă.

Utilizatorii ar urma să confirme dacă locuiesc cu proprietarul contului, prin precizarea anumitor detalii, iar apoi proprietarul contului va primi și el prin email informațiile despre persoanele care îi folosesc contul de Netflix.

”Testul este menit să ne ajute să ne asigurăm că persoanele care folosesc contul de Netfilix chiar sunt autorizate să o facă”, a declarat un purtător de cuvânt al Netflix pentru The Verge.

Publicația citează un raport Parks Associates potrivit căruia piratarea filmelor și serialelor și faptul că mai multe persoane folosesc același cont ar costa serviciile din industria de streaming circa 9 miliarde de dolari.