‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
start-up

IPO UiPath: Acum 6 ani eram 10 persoane într-un apartament

IPO UiPath: Acum 6 ani eram 10 persoane într-un apartament

Nota redacției

 

Salutare,

Circula o memă la un moment dat, pornită de la o imagine care arăta garajele în care au început business-urile Apple, Amazon, Google, Harley, Disney și Matel. Respectiva imagine fusese distribuită cu descrierea ”Tu ce scuză ai”. Răspunsul unui comentator, de neprețuit: ”Nu am un garaj”.

Mema asta e dulce-amăruie, pentru că după ce trece ”haha-ul” inițal, te face un pic să contemplezi la scuzele pe care ni le găsim zi de zi pentru a nu face lucurile mărețe de care, probabil, am fi capabili.

Știrea zilei este, evident, listarea UiPath la bursa din New York. Unul dintre cele mai rostogolite citate din declarația dată presei de către Daniel Dineș, CEO-ul UiPath, este următorul: "Acum 6 ani eram 10 persoane într-un apartament". E un lucru pe care Dineș ni l-a mai spus, într-un interviu de acum câțiva ani. Acum l-am pus direct în titlu, pentru că e un citat pe care ar trebui să-l rețină orice antreprenor cu un startup la început de drum.

Dacă visul american se naște în garaj, visul românesc s-a născut într-un apartament îngrămădit dintr-un bloc cu fațadă scorojită și cu sunete de bormașină pe fundal. UiPath a demonstrat acest lucru, devenind prima companie cu origini românești care s-a listat vreodată la NYSE.

Da, visul românesc s-a împletit cu cel american și UI Path nu mai este de mult timp doar o companie românească, dar Dineș și restul echipei nu își ascund originea, ci sunt mândri de ea. Iar din acest amalgam de cunoștințe, modestie, mândrie și viziune s-a mai născut un simbol către care pot tinde cei care se află acum la început de drum și nu numai.

Daniel Dineș se alătură listei de fondatori români cu statut legendar, iar UiPath, primul unicorn românesc, trece în fruntea unei liste formate din business-uri precum Bitdefender, RAV, Vector Watch, Liverail, Clever Taxi și multe altele.

Majoritatea acestor business-uri nu au pornit în garaje, ci în apartamentele sau garsonierele descrise mai sus, acolo poți găsi unicornii de mâine. Morala e următoarea: crede în produsul tău, în echipa ta și pune mai mult accent pe muncă decât pe locul în care te-ai născut sau pe locul în care îți desfășori acum activitatea.

Vrei mai multă inspirație? Vezi evoluția UiPath în articolele start-up.ro realizate pe parcursul timpului. Și, ca bonus, descarcă un design special de tricou realizat în cinstea fondatorului UiPath - pentru că viața de antreprenor e grea și de multe ori ți se spune că ”nu o să-ți facă nimeni statuie”, dar dacă muncești suficient s-ar putea să devii un model pentru generații întregi.

O zi cu spor,

Tavi

Ce îți mai recomandăm

Ce am citit interesant pe Internet