Proiectul #NOHACK este realizat în parteneriat cu Bitdefender și încercăm să facem educație privind modul în care trebuie să avem grijă de datele și de banii noștri pe internet.

Malware-ul există, numai că trebuie să știm să ne apărăm de el. Și vom lua în acest episod special mai multe scenarii din viața noastră de zi cu zi și vom vedea cum ar arăta fără internet, tehnologie, smartphone-uri sau streaming.

Practic încercăm să ne imaginăm cum ar fi să trăim într-o peșteră. Adică, complet deconectați de orice înseamnă Internet și tehnologie modernă, dar în același timp, protejați de toate amenințările cibernetice care vin la pachet cu aceste tehnologii.

Ce trebuie să știi ca să te aperi de malware? Nu trebuie să-ți fie frică de internet și nici de ce se întâmplă aici. E ca și cum ai avea grijă de tine în viața reală, ca atunci când închizi portiera la mașină sau pui un lacăt la poștă.

Trebuie să ai bun simț și o soluție de securitate informatică bună. Dacă investești să-ți ții casa și copiii siguri, atunci ar trebui să investești și în datele tale și locurile unde le ții.

Urmărește discuția din seria noastră online, #NOHACK, în video-ul de mai jos.

Episoadele anterioare din seria #NOHACK

1. Cum îți ții copilul în siguranță pe internet

2. Imixtiunile din alegeri, un pericol iminent

3. Podcast #NOHACK - amenințările cele mai recente de pe internet

4. De ce este phishing-ul periculos și-ți poate compromite portofelul