În acest nou episod, am discutat cu Bogdan ”Bob” Botezatu, Director of Threat Research & Reporting la Bitdefender, partenerul nostru în acest proiect, despre regulile de bun-simț pe care să le urmezi atunci când navighezi pe Internet pentru o experiență lipsită de pericole.

Ce poți afla din acest episod:

 • De ce să nu îți supui niciodată la teste soluția de securitate
 • Ce pericole aduce pirateria
 • Ce se poate întâmpla când te conectezi la rețele WiFi publice
 • Ce este un atac de tip ”Man in the Middle”

”Principalul pericol pe care-l vedem noi în momentul în care un utilizator are un antivirus este faptul că acesta l-ar putea dezactiva la un moment dat. Știm cu toții că o soluție de securitate informatică funcționează atâta vreme cât e activă și foarte mulți utilizatori se întâlnesc cu un moment în folosirea calculatorului în care decid să-l închidă. Fie că vor să instaleze ceva aplicație care continuă să fie blocată de soluția de securitate, fie că încearcă să ajungă pe o pagină care e blocată, dacă ai închis soluția de antivirus, cel mai probabil vei lăsa să treacă o amenințare informatică pe care antivirusul se încăpățânească să o blocheze”, detaliază Botezatu..

Unii oameni chiar adoptă comportamente riscante intenționat, ”O a doua practică destul de ciudată e punerea soluției de securitate la test. Mai identificăm comportamente prin care utilizatorul, de exemplu, știe că are o soluție de securitate, se crede 100% protejat și va încerca să vadă dacă poate intra în belea”, mai explică expertul Bitdefender.

Din episoadele anterioare:

Episoadele anterioare din seria #NOHACK

 1. Cum îți ții copilul în siguranță pe internet
 2. Imixtiunile din alegeri, un pericol iminent
 3. Podcast #NOHACK - amenințările cele mai recente de pe internet
 4. De ce este phishing-ul periculos și-ți poate compromite portofelul
 5. Cum ar arăta lumea fără acces la tehnologie
 6. Podcast #NOHACK - ce specific are fiecare sistem de operare
 7. Cum să te protejezi pe un dispozitiv cu iOS și de ce nu ești mereu sigur