Unde poți asculta podcastul #NOHACK? Abonează-te pe platforma preferată pentru a primi notificarea în momentul apariției. Click mai jos pe platforma corespunz[toare pentru a ajunge la podcast.

Dacă vrei să asculți direct în articol, poți să dai click în playerul de mai jos pentru 25 de minute în care povestim despre lumea fascinantă a securității cibernetice.


În fiecare ediție a acestui podcast lunar vei afla despre cele mai importante știri și informații despre zona securității online, vom discuta cu specialiști în securitate informatică ce-ți vor oferi noi sfaturi, iar în rubrica #CyberHistory vă vom face o trecere în revistă a atacurilor istorice.

Ce afli în episodul de luna aceasta?

Am discutat în episodul acesta despre spam-urile care au crescut, despre moartea unei persoane din Germania din cauza unui ransomware și sfaturile specialiștilor.

Alături de Bogdan Botezatu, specialist Bitdefender, discutăm toate aspectele privind alegerile de săptămâna aceasta, dar și din lunile următoare. Cum crește spamul, ce înseamnă o fermă de fake news și cum recunoști un site.

Și pentru că în podcast am promit un link unde poți verifica toate cheltuielile pe reclame de pe Facebook, intră aici la acest link și poți introduce orice pagină pentru a vedea toate reclamele active. De asemenea, la fiecare reclamă politică de pe Facebook poți vedea de către cine a fost finanțată sub fraza „Paid for ... ”.

Show notes #NOHACK - Episodul 2, Sezonul 2:

1.28 - Volumele de e-mail-uri nesolicitate au urcat semnificativ în ultimele luni, iar patru din zece mesaje electronice trimise oamenilor pe subiecte asociate pandemiei sunt de tip spam.

2.23 - Sfaturile specialiștilor pentru a vă feri de spam

3.00 - O femeie din Germania a decedat luna aceasta din cauza unui atac ransomware asupra unui spital. Femeia, care era transportată de urgență către Spitalul Universitar Dusseldorf, nu a putut fi internată acolo din cauza atacului cibernetic.

4.37 - Ce înseamnă un atac de tip ransomware și ce pericole aduce

5.54 - Introducere interviu Bogdan Botezatu, specialist Bitdefender, despre spam și pericolele din timpul alegerilor

7.00 - Ce se întâmplă în privința atacurilor informatice în preajma alegerilor. „Se folosesc tehnici de marketing, practic ni se furnizează niște candidați. Tehnicile pe care le vedem la nivel mai larg sunt exact tehnici de marketing, dar unele nu sunt deloc ortodoxe”

9.16 - Fake news în preajma alegerilor. „Întotdeauna veți vedea că opiniile nu sunt atribuite. Sunt foarte mult atașate de partea politică pe care o sprijină un site”.

10.53 - Site-urile de fake news se închid și se deschid într-un ritm foarte alert.

11.53 - Există o lipsă de linkuri către publicații terțe sau care sunt mai echilibrate.

13.25 - Ce înseamnă o fermă de fake news și cum funcționează ea?

16.22 - Ce responsabilitate au rețelele sociale în oprirea distribuirii fake news?

17.48 - Rețelele sociale nu pot avea un task force pentru a curatoria conținutul „la mână”. Noi suntem singurii curatori și să ne decidem dacă informația care ni se prezintă este de încredere.

19.34 - Cum te documentezi despre ce cheltuieli fac partidele pentru publicitatea în social media, în Facebook.

20.55 - Una dintre cele mai frecvențele ale candidaților e că și-au cumpărat domenii cu numele lor, dar nu au cumpărat variații ale acelor nume, iar acelea au fost folosite pentru fake news.

24.15 - Cum ar trebui să se pregătească și candidații din punct de vedere al securității cibernetice pentru alegeri.

27.33 - CyberHistory - Spam! În zilele noastre, mai bine 50% din totalul emailurilor trimise la nivel global sunt nesolicitate, iar pentru asta putem da vina pe Gary Thuerk. Considerat acum un guru al marketingului, Thuerk este și părintele spamului.