UiPath a tatonat de ceva vreme posibilitatea de a se lista la bursă, după mai multe investiții private care au dus compania la o evaluare financiară de peste 10 miliarde de dolari. CEO-ul firmei, Daniel Dines, a menționat de mai multe ori că dacă în calendarul lor inițial listarea la bursă ar fi urmat să aibă loc în 2022, contextul favorabil a mutat această intenție pentru 2021.

Listarea la bursă, arată sursele Reuters, ar putea duce UiPath, considerată companie americană în cazul acesta, pentru că sediul financiar se află la New York, la o evaluare financiară de peste 15 miliarde de dolari.

UiPath se pregătește să devină companie publică în 2021. Conform datelor financiare, firma are un venit anual de 400 de milioane de dolari.

Află din acest articol despre Microsoft for Startups, program pentru startup-uri la care a participat și UiPath.

„Aveam în plan listarea la bursă în 2021-2022, când vom fi profitabili. Strategia noastră a fost mereu să ne listăm când suntem profitabili, iar acum în trimestrul al treilea din 2020 vom trece pe profit”, a spus Daniel Dines în cadrul unui webinar acum mai bine de o lună.

Când vine vorba de faptul că mulți concurenți mai mari intră pe piața automatizării software, Daniel Dines spune că nu e îngrijorat, pentru că știe că UiPath e dedicat domeniului. ”Noi trăim prin RPA și murim prin RPA. E o diferență la marile companii”, spune Dines. Ba chiar spune că își ia energia din a avea competiție.

Detalii despre UiPath și ce a avut de spus Daniel Dines poți să vezi în acest articol.