Indiferent de tema abordată, acestea reușesc să folosească instrumentele online pentru a aduce împreună comunități și a găsi soluții la dificultățile cu care se confruntă.

Printre inițiativele create în ultimele zile se numără:

  1. Sprijin pentru comunitate
  • Fondul de urgență pentru spitale - Asociația Magic (prin RUF) este strângerea de fonduri organizată de Vlad Voiculescu cu scopul de a cumpăra materiale de protecție, consumabile, echipamente de spital și tot ce mai este nevoie pentru a traversa această perioadă critică. Până în prezent s-au strâns 1,5 milioane de lei din totalul de 4,8 milioane la care Asociația Magic speră să ajungă.
  • Uniți pentru Alba este un proiect recent lansat pe Facebook care reunește ONG-uri, inițiative civice, companii și autorități locale într-o platformă unică de comunicare, mobilizare de fonduri și acțiune locală în situații de urgență.
  1. Rămânem în formă, de acasă
  • Marian Drăgulescu, unul dintre cei mai apreciați gimnaști români, oferă antrenamente zilnice, live pe Facebook, tuturor celor care își doresc să participe. Pentru aproape 1 oră, orice român poate spune că este antrenat de un atlet olimpic, chiar din confortul propriei case!
  • Kiki Constatinescu transmite live pe pagina ei de Facebook, cel puțin 1 dată pe săptămână, un nou antrenament. Printre cele realizat până acum se numără antrenamente de Kick Box, Intervale și Pilates.
  1. Parenting din Work from Home
  1. Iar e ora mesei?
  • Și eu sunt producător local… este un grup de Facebook dedicat atât producătorilor, cât și cumpărătorilor care își doresc să îi susțină. În cadrul grupului, cumpărătorii pot identifica și selecta producătorii care le îndeplinesc cel mai bine nevoile, dar au acces și la sfaturi sau îndrumări din partea acestora în aventurile culinare pe care le încep.
  • Institutul Polonez vine în ajutorul celor rămași fără inspirație prin intermediul evenimentului Gătește cu accent polonez. Timp de 9 săptămâni, Chef Lorek îi va ghida pe cei interesați într-un parcurs gastronomic polonez, în timp ce Institutul se ocupă de premii: în fiecare săptămână, autorul fotografiei cu cele mai multe like-uri va primi o carte cu rețete poloneze în engleză.