De data aceasta, țelul companiei este de a aduce cât mai mulți copii în zona de programare. Astfel, săptămâna aceasta, Amazon a anunțat lansarea unui program prin care vizează să ofere cursuri de programare pentru mai mult de 10 milioane de copii în fiecare an, scrie Associated Press.
Oficialii companiei au precizat faptul că vor suporta costurile organizării de tabere, a trainingurilor pentru profesori, dar și ale altor inițiative menite să ofere elevilor și tinerilor din familii cu venituri mici șansa de a învăța să scrie cod și de a avea, de ce nu, o carieră în domeniul programării.
Denumit Amazon Future Engineer, acest program ar urma să beneficieze de o bună parte din cele 50 de milioane de dolari pe care compania le-a pus deoparte pentru programe educaționale.
Amazon Future Engineer se adresează copiilor de la grădiniță și până în clasa a 8-a, cărora le va pune la dispoziție tabere și programe after-school care vor avea loc în birourile companiei din State, pentru început. Oficialii companiei au mai precizat faptul că intenționează să pregătească profesorii din peste 2.000 de școli în care învață elevi cu venituri mici.
În plus, prin acest program, Amazon va oferi burse, în valoare de 10.000 de dolari, și programe de internship pentru studenți.
Atât școlile cât și profesorii sau părinții interesați de acest program pot aplica pentru Amazon Future Engineer pe site-ul dedicat.
Programul derulat de Amazon nu este singurul de acest gen. De exemplu, prin Alt Viitor, și Microsoft a investit 1 milion de dolari pentru educație chiar la nivelul țării noastre. Alt Viitor este un proiect educațional finanțat de Microsoft România cu 1 milion de dolari și care va fi dezvoltat și derulat pe perioada a doi ani de un consorțiu de organizații nonprofit din România format din Coder Dojo București & Școala de Valori, Asociația E-Civis, Fundația EOS, Asociația Centrul pentru Educație și Dezvoltare Profesională Step by Step.