Semnalul de alarmă a fost tras de Florin Jianu, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri și inițiatorul programului. Acesta susține că banii necesari ar fi trebuit alocați la rectificarea bugetară, estimată a avea loc în luna august. Cum rectificarea nu a avut loc, și cum este tot mai probabil că aceasta va fi negativă, programul se află într-o situatie “îngrijorătoare”, spune Jianu, citat de wall-street.ro.

“Încep să mă îngrijorez pentru că nu s-a facut rectificarea bugetară și, practic, programul Start-Up Nation este în continuare pe credite de angajament. Am acceptat acest lucru la începutul anului când am creat porogramul pentru că nu era logic și normal să încarci bugetul de stat cu credite bugetare, să blochezi o sumă de aproape 2 miliarde de lei, bani pe care nu îi foloseai decât în a doua jumătate a anului. Neexistând această rectificare, care de obicei se făcea în august, încep să mă îngrijorez pentru că nu există în acest moment bani pentru plata proiectelor”, a declarat Florin Jianu.

Potrivit acestuia, ministerul ar trebui să spună zilnic și oficial asumat câte proiecte sunt evaluate în acest moment, pentru că apar tot felul de cifre. “Eu vorbesc cu întreprinzătorii care spun că nu au niciun semn în acest sens. Cred că ar trebui asumat zilnic, să vedem cum merg evaluările în cadrul acestui program și, de asemenea, niște pași asumați din partea Guvernului pentru ceea ce înseamnă plățile”, a adăugat Jianu.

Citiți mai multe pe wall-street.ro.