Investiția va fi realizată în Parcul Industrial Eurobusiness II pe o suprafață de teren de 20.000 metri pătrați.

Proiectul firmei din Cluj presupune construirea unei hale de producţie/linii tehnologice/birouri în suprafaţă totală de aproximativ 12.000 metri pătrați, unde se vor produce roboţi (piese şi asamblare).

”Echipa Braintronix este alcătuită din experți internaționali, în mare parte de origine română, din zona roboticii, computer vision, logisticii 4.0 și venture capital în tech și robotică. Peste puțin timp, resursa umană din anumite domenii va fi înlocuită de roboți autonomi mobili eficienți, ușor de programat de către utilizatori. Acești roboți vor permite o reducere puternică a costurilor de producție, o creștere a productivității, un răspuns la lipsa de forță de muncă în anumite zone și o reducere a activităților umane sensibile și riscante. Numărul locurilor de muncă care vor fi create în urma finalizării investiției în Parcul Industrial va fi de minimum 40, preponderent ingineri”, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Oradea.

Proiectul iniţiat de compania Braintronix este susţinut de International Technology Solutions, firma de investiţii în tech a antreprenorului Adrian Diaconu, şi de milionarul George Haber, un antreprenor originar din Oradea, stabilit în Silicon Valley.

George Haber s-a născut în Oradea, oraş în care şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa până când a plecat în Israel, scrie Bihoreanul. Ulterior, s-a mutat în Statele Unite ale Americii, unde a devenit businessman de succes în domeniul IT, companiile sale creând soluţii tehnice importante. Una a fost CompCore Multimedia, care a creat soluţia ce permitea rularea de filme şi muzică în software, contribuind astfel la dezvoltarea conceptului DVD.