Întrebat despre factorii de succes pentru tineri și capcanele pe care trebuie să le evite, Steve Jobs a spus că aproximativ jumătate din ceea ce îi separă pe antreprenorii de succes de cei care eșuează este „perseverența pură”. Asta se întâmpla în 1995, în cadrul unui interviu pentru Computerworld Information Technology Awards Foundation, citat de publicația Inc.

Dacă ești unul dintre antreprenorii cu un angajament constant și neclintit în urmărirea unei cauze sau a unei acțiuni, atunci ai cel puțin un lucru în comun cu Steve Jobs. El spunea că antreprenoriatul este un job cu program de 18 ore, șapte zile din săptămână, cel puțin în prima perioadă. „Dacă nu ești foarte pasionat, nu vei supraviețui. O să renunți”, era de părere Jobs.

Chiar dacă, între timp, angajații au învățat să pună mai multă valoare pe timpul personal și prioritățile familiei, drumul spre succes încă necesită multă muncă și ore lungi, și poți reuși doar fiind perseverent.

În același timp, Steve Jobs recunoștea că poate fi un lucru minunat să lucrezi atât de mult, pentru că reușești să faci o mulțime de lucruri, dar nu poți face asta la nesfârșit și nici nu vrei să faci asta. De aceea, trebuie să îți dai seama care sunt cele mai importante lucruri și să lucrezi mai mult cu alți oameni. „Nu are sens să angajezi oameni inteligenți și să le spui ce să facă; noi angajăm oameni inteligenți pentru ca ei să ne spună ce să facem”, declara Steve Jobs într-un alt interviu.

Este o lecție bună, care poate fi aplicată și de antreprenorii de astăzi, indiferent de industrie și afacerile pe care le au.

Foto credit: Gajus-Images/ Deposit Photos