OnePlus 5 se laudă cu hardware de top, cu un design plăcut (”inspirat” de iPhone 7), cu o cameră foto care promite multe, dar și cu un preț mai mult decât decent. Înainte să ajungem la preț, totuși, să trecem un pic prin specificațiile tehnice ale telefonului.

Performanțele OnePlus 5 vor fi de invidiat

OnePlus este, din punct de vedere al dotărilor unul dintre cele mai puternice smartphone-uri de pe piață și, sincer, nu ne-ar mira să aflăm din testele benchmark că ocupă prima poziție în clasamente. OnePlus 5 este dotat cu procesorul Snapdragon 835, același pe care îl găsim și în Samsung Galaxy S8. Ce nu are Samsung Galaxy S8, dar are OnePlus 5, este memoria RAM de 8GB. Va avea nevoie telefonul de atât de multă memorie RAM? Cel mai probabil, nu, dar nu strică să o ai acolo.

Spațiul de stocare este de 64 de GB și nu îl vei putea extinde, deoarece nu există un card microSD - lucru care nu era de neașteptat, de altfel. Bateria este de 3.300 de mAh, Bateria ar trebui să o ofere o autonomie mai mult decât decentă, având în vedere că display-ul de 5,5 inch are rezoluție full HD, deci nu va mânca atât de multă energie, stresând mai puțin placa video. Și, chiar dacă autonomia nu se va dovedi excelentă (mici șanse, totuși, având în vedere cât de bine e optimizat Snapdragon 835 pe partea de consum), bateria se va încărca foarte repede mulțumită tehnologiei Dash Charge pe care am văzut-o și pe modelul anterior, adică OnePlus 3T.

Toate aceste componente sunt ”învelite” de o carcasă unibody din aluminiu cu aspect mat și colțuri rotunjite. La capitolul acesta, cei de la OnePlus nu au fost deloc originali - nu înțelege greșit, e un telefon superb, doar că din spate arată aproape identic cu iPhone 7. Cei de la OnePlus au renunțat la design-ul ”din topor” pentru niște linii ceva mai finuțe, dar rezultatul nu este optim din punct de vedere al originalității.

Camera foto și prețul OnePlus 5

Până și camera foto arată la fel ca în cazul iPhone 7. Și, dacă tot am menționat camera foto, merită vorbit despre ea mai în detaliu. Camera principală este duală și are un senzor de 16MP și un senzor de 20MP cu lentile telefoto. OnePlus 5 folosește această combinație exact din aceleași motive pentru care Huawei P10 și iPhone 7 vin cu un setup similar: pentru portrete cu fundal blurat. Cei de la OnePlus promit rezultate foarte bune din acest punct de vedere, dar rămâne de văzut cât de bine se descurcă cu sistemul de camere. Vestea bună este că diafragma este f/1.7, însemnând că fotografiile făcute la lumină scăzută ar trebui să iasă mai mult decât decent.

Prețul OnePlus 5 e mai mare decât cel al modelelor anterioare, dar tot rămâne un preț bun, sub cel al competiției directe. Mai exact, OnePlus 5 costă 500 de euro și va putea fi cumpărat de pe site-ul OnePlus începănd cu data de 27 iunie. Există și o opțiune de precomandă, iar OnePlus promite să trimită dispozitivul cu șase zile înainte ca acesta să ajungă oficial la vânzare. Pentru a profita de această ofertă, trebuie să accesezi această pagină și să introduci codul ”Clearer Photos”.