Orange Fab, acceleratorul de startup-uri al Orange România, anunță un parteneriat cu The Grape, hub-ul dedicat comunității antreprenoriale din Iași și zona de nord-est a României. Primul eveniment are loc pe 22 martie.

„Orange Fab a fost gândit ca un program național încă de la început. Prin parteneriatul cu The Grape, alături de cel cu Tech Hub București, ne dorim să contribuim la dezvoltarea unui ecosistem de inovație local care să ajute la creșterea cât mai multor startup-uri”, a declarat Vlad Sorici, managerul de proiect al Orange Fab România.

Startup-urile locale sunt invitate pe 22 martie în hub-ul The Grape din Iași pentru a afla mai multe detalii despre programul de accelerare și oportunitățile de colaborare cu Orange România.

Orange Fab este un proiect deschis startup-urilor din întreaga țară, ce urmărește identificarea companiilor de tehnologie care au un produs testat pe piață, capabil să îmbunătățească stilul de viață al oamenilor și să stabilească noi tendințe prin utilizarea tehnologiei.

  • Programul Orange Fab este structurat pe patru direcții principale:
  • Smart territories (Smart City, agritech, energie, retail)
  • Future of Life (inteligență artificială, biotehnologie, viață digitală, sănătate)
  • Securitate (cibernetică și militară)
  • Rețele ale viitorului (Blockchain, Software Defined Networking, interfețe de programare a aplicațiilor – API-uri în rețea)

Startup-urile de la Orange Fab

Șase startup-uri au fost acceptate la ediția din 2017 a Orange Fab. Ele vor fi susținute prin conexiuni la clienți sau dezvoltarea tehnică de către Orange.

Fullscreen Digital – direcția Smart Territories - oferă servicii de digital marketing cu inteligență bazată pe locație.

SiloMeter – direcția Smart Territories - ajută proprietarii de silozuri să devină mai profitabili și să evite însilozarea și deteriorarea produselor agricole.

Box2M – direcția Smart Territories - propune un ecosistem IoT cu aplicabilitate pentru utilități, telecom și securitatea infrastructurii. Aceasta generează beneficii pentru clienți, precum reducerea pierderii de energie cu până la 10%.

MagnaSCI – direcția Future of Life - prin uRADMonitor, soluția de monitorizare a calității aerului implementată și în conceptul de Orange Smart City.

Symme3D – direcția Future of Life - prin Biotech One, prima imprimantă 3D complet integrată și precisă pentru țesuturi avasculare și vase de sânge realizate din celule stem, ce folosește un incubator de ultimă generație, ce controlează temperatura și umiditatea.

Pentest-Tools – direcția Security - primul serviciu online de evaluare a nivelului de securitate prin penetration testing, unde utilizatorii obțin o listă detaliată a vulnerabilităților pe care le pot repara pentru a face față unui atac cibernetic.