Serviciul a fost lansat în 2017 în România, iar de atunci compania a adăugat noi funcționalități precum IBAN în lei în 2018, sau carduri virtuale și plată prin NFC în 2019.

La începutul lui 2020 Orange Money introduce funcția de transferuri valutare smart. Clienții vor putea schimba lei în 18 valute precum euro, dolar sau în yeni sau zloți.

Comisionul este zero, iar reprezentanții Orange Money spun că serviciul va avea o rată de schimb competitivă ce este variabilă. Rata e legată direct la piața bancară. Motivația pentru aceasta decizie vine din faptul că românii din afara țării transfera 3.8 mld de euro înapoi către familiile rămase acasă.

Față de 2018, în 2019 numărul de clienți al Orange Money a crescut cu 40%, iar numărul de utilizatori activi a crescut cu 258%. În acest moment Orange Money este disponibil doar pentru clienții Orange, însă până la finalul anului compania plănuiește să facă disponibil serviciul și pentru cei care nu sunt clienți Orange.

Dintre clienții actuali 40% folosesc dispozitive cu NFC pentru a face plăți, iar 95% dintre clienți fac plati contactless. Haris Hanif, CEO Orange Money România, a ținut să menționeze că această nouă funcționalitate este realizată în România, nu importată de pe alta piață a Orange.

Transferul valutar este uşor de realizat din aplicația Orange Money urmând pașii:

  • Introducerea sumei și selectarea valutei
  • Completarea informațiilor despre beneficiar
  • Autorizarea transferului prin utilizarea amprentei, Face ID-ului sau prin introducerea PIN-ului.

„Românii au nevoie de simplitate și transparență, în special când vorbim despre servicii financiare. Piața schimburilor și transferurilor valutare nu este încă suficient de flexibilă, iar un împrumut bancar în altă monedă decât RON sau trimiterea banilor în România sau în alte țări înseamnă de multe ori conturi dedicate și comisioane extra. Pentru aceste tipuri de nevoi, Orange Money oferă de astăzi cea mai ușoară experiență de plată în aplicația mobilă” a declarat Haris Hanif.

Monedele incluse sunt: Euro (EUR), Dolar american (USD), Lira sterlină (GBP), Franc elvețian (CHF), Dolar canadian (CAD), Dolar australian (AUD), Leva bulgarească (BGN), Coroana cehă (CZK), Coroana daneză(DKK), Kuna croată (HRK), Forint maghiar (HUF), Yen japonez (JPY), Coroana norvegiană (NOK), Dolar neo-zeelandez (NZD), Zlot polonez (PLN), Coroana suedeză (SEK), Baht thailandez (THB), Lira turcească (TRY).

Clienții Orange Money beneficiază și de:

  • 4GB bonus (trafic de internet) pentru cei care dețin un abonament Orange și deschid cont în aplicația Orange Money
  • 10% bani înapoi în cont (în limita a 40 lei lunar) la plata facturilor Orange și la reîncărcările PrePay Orange prin intermediul aplicației mobile Orange Money
  • dublarea punctelor de loialitate Thank You pentru plata facturii Orange, precum și extra puncte la fiecare tranzacție cu Orange Money, prin cardul de debit Classic sau Platinum sau din contul digital, însumând maxim 90 euro anual, dacă sunt utilizate în magazinul online Orange pentru cumpărarea unui telefon împreună cu prelungirea abonamentului.
  • o nouă soluție de finanțare prin creditul My Reserve pentru achiziție de telefoane sau accesorii în magazinele Orange.