Toate donațiile, inclusiv cele recurente, sunt necomisionate atât pentru donatori cât și pentru ONG-uri, iar utilizatorii Pago primesc înapoi până la 10% din valoarea donației recurente, sub formă de puncte Pago.

Banca Transilvania, acționar Pago

Donează cu Pago este un proiect dezvoltat de Pago, cu sprijinul Băncii Transilvania, Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile și al Fundației Comunitare București.

De altfel, Banca Transilvania este acționar în cadrul Pago încă din 2017, cu o participație de 37%, iar acum a ajuns să dețină o participație de 51% din cadrul fintech-ului românesc.

Donează cu Pago se adresează atât utilizatorilor Pago cât și oricărei persoane care vrea să facă o donație online, fără a necesita descărcarea aplicației. Donațiile se pot face din aplicație sau din browser, iar aplicația permite donații recurente, precum și donarea punctelor Pago, primite în aplicație de către toți cei peste 120.000 de utilizatori activi.

Funcționalitatea a fost dezvoltată cu scopul de a oferi o experiență cât mai bună, pornind de la realizarea donației și până la informarea periodică a donatorilor despre progresele proiectelor pentru care au donat și modul în care au fost folosiți banii.

Selecția celor 15 cauze pentru care se pot face donațiile a inclus jurizarea a 150 de ONG-uri interesate, urmată de etapa votului public, la care au participat aproape 16.000 de persoane. Cele 15 ONG-uri activează fie la nivel național, fie local și își propun să strângă, împreună, peste 400.000 de euro în următorul an.

Cauzele sunt diverse – de la prevenirea separării copiilor de familie, la meditații și experiențe pentru copii instituționalizați, accesul la servicii de sănătate prin caravane medicale, la creșterea numărului de câini de salvare sau ajutorarea animalelor fără stăpân.

Cele 15 ONG-uri pentru care se poate dona cu Pago în următorul an sunt:

  • Categoria Social: SOS Satele Copiilor, Hope and Homes for Children, Centrul FILIA
  • Categoria Participare Civică: Declic, Clubul Câinilor Utilitari, Forum Apulum
  • Categoria Educație: Asociația Lindenfeld (Ajungem Mari), United Way România, Asociația SAMAS
  • Categoria Sănătate și sport: Asociațiile MagiCAMP, Inima Copiilor, Caravana cu Medici
  • Categoria Altele: Transylvania Animal Care (TAC.social), Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice, Asociația Sister (Our Big Day Out).

Pago, aplicația pentru plata facturilor

Pago este aplicația pentru plata tuturor facturilor de utilități, dintr-un singur cont. Dezvoltată în parteneriat cu Visa, oferă posibilitatea conectării a peste 240 de furnizori din România, după care informațiile despre facturi și plați se actualizează automat în aplicație, cele scadente sunt disponibile într-un singur ecran, gata pentru plata cu un singur click - recordul până acum a fost 33 de facturi plătite în 28 de secunde, cu o singură confirmare.

Toate detaliile, cum ar fi cele de plată, personale sau cele necesare pentru preluarea facturilor de la furnizori sunt salvate în siguranță, ceea ce reduce plata facturilor la doar câteva secunde în fiecare lună.

Aplicația pentru plăți Pago a ajuns la 1,4 milioane de facturi plătite în aplicație.

Utilizatorii mai pot folosi Pago pentru plata taxelor și impozitelor locale, reîncărcări de cartelă, mai multe tipuri de asigurări și pentru a dona către 15 ONG-uri din România. Aplicația a fost lansată în România în 2017, este folosită lunar de peste 120.000 de utilizatori și urmează să fie lansată în alte câteva țări, dintre care primele vor fi Polonia și Croația.