Clever Taxi încearcă să reziste în războiul pe care l-a pornit asociația care reprezinte o parte din dispeceratele de taxi, COTAR, alături de Primăria Capitalei. Astfel, pentru a atrage șoferii în aplicație și pentru a-i motiva să accepte plata cu cardul, Clever Taxi a introdus comanda minimă exclusiv la comenzile făcute astfel.

Dacă ai o cursă scurtă, comanda minimă este de 8 lei pe care îi plătești la finalul drumului direct din cardul introdus în aplicație. De asemenea, dacă anulezi o cursă la mai mult de un minut de când ai comandat taxiul, plătești automat 8 lei care intră în contul șoferului. În plus, există o taxă de serviciu de 1 leu pe cursă pentru clienți.

Șoferii care vor să folosească plata cu cardul prin Clever Taxi își introduc un cont bancar în care aplicația livrează banii automat. Clientul introduce la finalul cursei suma de bani de pe aparatul de taxat și plătește. De asemenea, în cadrul aplicației se pot predefini bacșișurile și poți introduce o sumă automată care să se adauge cursei. Dacă dorești, poți adăuga bacșișul în momentul plății, dar Clever Taxi încearcă să automatizeze acest sistem pentru clienți și șoferi.

Una dintre nevoile clienților și șoferilor în industria de taxi este plata cu cardul. Aceasta nu a fost introdusă de companiile care au taxiuri în București, dar și în orașele mari, așa că cei mai mulți sunt obligați să apeleze la cash. În plus, pe fondul dezvoltării aplicațiilor de ridesharing, precum Uber sau Taxify, o serie de clienți au renunțat la serviciul de taxi pentru avantajul de a plăti automat prin aplicație.

În plus, comanda minimă e o nevoie clară a șoferilor de taxi, pentru că există un număr foarte mare de curse de 3-5 lei, dezavantajoase dacă șoferul vine de la o distanță mai mare.