Interviul este stresant pentru ambele părți participante, nu doar pentru angajator. Trebuie să fii foarte sigur de decizia pe care o vei lua, deoarece îți va influența în mod direct business-ul. La fel ca într-o relație, trebuie să fii compatibil cu persoana pe care o vei alege. Iar pentru asta, cei de la Tech.co au alcătuit un top al întrebărilor pe care trebuie să le pui.

Poți să îmi spui când s-a întâmplat ultima dată să-ți propui să faci ceva și să eșuezi?

Nimeni nu e perfect, nici măcar potențialul tău angajat. Când cineva își recunoaște greșelile este un semn de omenie. Dacă nu, înseamnă că e mult prea încrezător și s-ar putea să ai probleme cu el în viitor. Cum spuneam, nimeni nu e perfect.

S-a întâmplat vreodată să îți dai seama că șeful tău greșește când te pune să faci ceva? Ai continuat cu acel lucru, sau i-ai atras atenția că nu e bine?

Asta e o întrebare esențială. Aici îți dai seama dacă potențialul tău subaltern are sau nu personalitate. Curajul de a-ți înfrunta șeful atunci când greșește este o trăsătură pozitivă. Și nu, nu înfruntat agresiv. Însă să îți atragă atenția atunci când nu faci bine ceva.

Ce crezi că te face pe tine cea mai bună alegere pentru firma asta?

Fiecare om care vine la interviu trebuie să aibă o calitate care să-l recomande, dincolo de CV. Trebuie să vezi că persoana respectivă chiar își dorește să vină să lucreze pentru tine.

Care este cea mai mare slăbiciune a ta?

Aceeași poveste ca la prima întrebare. Nimeni nu-i perfect, iar dacă intervievatul realizează asta, cu atât mai bine. Dacă e capabil și e conștient de un defect al său, ăsta e un semn de foarte bine. Știi că e umil și că vrea să se imbunătățească.