Când spui cybersecurity, te gândești la ceva scump. Însă nu e tot timpul cazul de așa ceva. Îți poți păstra datele în siguranță, fără să fie nevoie să cheltui tot bugetul companiei pentru acest lucru. Trebuie doar să ai în vedere câteva sfaturi simple și ușoare și îți poți imbunătății cu mult securitatea online, explică Entrepreneur.com. Exact cum ar trebui să facă orice startup responsabil.

Sfaturi

Fii informat

Cel mai bun mod de a preveni eventualele atacuri asupra companiei tale este să fii la curent cu variile moduri prin care hackerii pot pune stăpânire pe datele tale. Indiferent că vorbim de atacuri de phishing, malware sau altceva, fii cu un pas înainte. Documentează-te despre domeniu și încearcă să înțelegi că toată lumea este supusă acestui risc.

Criptează-ți datele

Ai grijă de datele tale aflate pe toate dispozitivele pe care le folosești. Sunt multe tool-uri de criptare pe care le poți folosi care vin gratuit cu sisteele de operare. Însă, dacă vrei ceva mai profesional va trebui să bagi mâna în buzunar, însă nu foarte adânc.

Nu neglija hardware-ul

Chiar dacă majoritatea atacurilor survin online, se poate să fii expus și offline. Depinde de mărimea companiei tale și de loialitatea angajaților. Trebuie să ai grijă să nu le fie prea ușor celor care vor să plece din firmă cu un set de date care nu le aparține. Mare atenție la camera serverelor. Să fie închisă mereu când cineva nu are treabă acolo.