În timpul vacanțelor școlare, copiii au chiar mai multă libertate de a naviga pe Internet. Pentru a-i scăpa pe părinți de griji în perioada Crăciunului și pentru a-i proteja pe tinerii utilizatori de Internet de amenințările din mediul online, Kaspersky Lab a introdus o nouă generație a soluției sale Kaspersky Safe Kids. Acum părinții pot să blocheze căutările periculoase de pe dispozitivele mobile ale copiilor, iar aceștia pot să vadă cât timp le-a mai rămas pentru folosirea computerelor și să le ceară părinților extinderea timpului, de la distanță.

Kaspersky Safe Kids ajută la monitorizarea siguranței copiilor în lumea reală și virtuală. Soluția trimite notificări părinților despre posibilele situații riscante pe care copiii le pot experimenta în mediul online, previne diverse probleme, precum accesarea unui conținut nedorit, și le oferă părinților consiliere psihologică, dacă este necesar. Părinții pot să decidă ce este sigur pentru copiii lor și să personalizeze soluția Kaspersky Safe Kids după instalarea pe smartphone-urile și computerele copiilor.

De exemplu, în lipsa activităților de la școală, părinții pot limita perioada pe care copiii o pot petrece pe dispozitive, iar după ce timpul expiră, în funcție de sistemul de operare și de setările utilizate, accesul la dispozitiv poate fi blocat automat sau copilul poate primi o notificare. Odată cu versiunea îmbunătățită Kaspersky Safe Kids, copiii pot să vadă cât timp mai au la dispoziție și, dacă vor, să ceară o prelungire direct din aplicația Safe Kids. Părinții pot să accepte sau să refuze această solicitare de pe propriile tablete sau smartphone-uri, fără să viziteze portalul My Kaspersky.

Conform cercetării realizate de Kaspersky Lab, jumătate dintre părinți se tem că cei mici ar putea să vizualizeze conținut online inadecvat, iar soluția Kaspersky Safe Kids poate să blocheze accesul sau să-i avertizeze pe copii despre site-uri și aplicații potențial periculoase. Caracteristica ”Safe Search” a fost actualizată astfel încât părinții pot ascunde anumite rezultate ale căutărilor copiilor, printre care site-uri pentru adulți, conținut violent, site-uri din categoria “alcool și tutun”. Astfel, chiar și dacă un copil tastează o asemenea solicitare în motorul de căutare, rezultatele vor fi filtrate.

Pentru a facilita comunicarea cu soluția, versiunea nouă Kaspersky Safe Kids este acum armată și cu o funcție de tutorial pe desktop și o versiune de test, în care părinții pot încerca unele caracteristici premium gratuit, timp de o săptămână. Printre caracteristicile premium se numără “localizarea” (cu posibilitatea de a afla unde este copilul, de a stabili granițele sigure în anumite momente ale zilei și de a primi notificări dacă acestea sunt depășite de către copil) și “managementul rețelelor sociale”. Cu ajutorul acestei opțiuni, părinții pot primi informații detaliate despre activitatea publică a copiilor, pe rețelele de socializare.

“Copiii au mințile receptive în mod natural, ceea ce înseamnă și că sunt foarte vulnerabili la amenințări și la un conținut potențial traumatizant, de care spațiul cibernetic este plin”, spune Andrei Mochola, Head of Consumer Business, la Kaspersky Lab. “Prin urmare, protecția parentală online este obligatorie în prezent și nu ar trebui trecută cu vederea, mai ales în timpul vacanțelor. Misiunea Kaspersky Lab este de a salva pe oricine de pericole online, inclusiv pe cei mai mici utilizatori de Internet. De aceea a fost creată soluția Kaspersky Safe Kids.”

Pentru mai multe informații despre Kaspersky Safe Kids, vă rugăm accesați această pagină.